sreda, 7. januar 2009

JUHUHU, GREMO V ANGLIJO!

Nisem še povedala, kakšen sklep je prineslo naše "fimarsko popoldne".

Ja, vračamo se "na kraj zločina", V Ilkeston, kjer smo se Kristina, Maja in jaz spoznale. Prav danes sem poslala svoj "booking form" in zdaj že nestrpno čakam konec maja in Polymer Play Days.



Vas mika? Prijava je zelo preprosta. Celotno zadevo organizira in vodi čudovita ženska Helen, ki ji enostavno pošlješ mail in ona ti pošlje prijavnico. In imaš rezervirano mesto.
Dogodek bo poslastica za tiste, ki radi ustvarjamo s polimernimi masami. Tri dni druženja z izvrstnimi umetniki, ki nesebično delijo svoje izkušnje, pridobljene v letih in letih preskušanja vzorcev in tehnik. Kaj si lahko mislite boljšega za takega "fimofana" kot sem jaz? In pri sedanjem razmerju funta proti evru stvar niti ne bo tako zeeeelo draga. Po tem, ko smo še julija lani za funt plačevali 1,79 EUR, je sedanje razmerje 0,91 EUR za funt zelo razveseljujoče. No, ne za Angleže. Za nas pa to pomeni manj stroškov za hotel in transport ter več cekinov za nakupovanje po nottinghamskih "craft shopih".
Res se spet veselim srečanja z Donno, Natalio in Alison, ki niso le čudovite umetnice, pač pa čudovite tudi kot osebnosti. Zanima me seveda tudi Iris Mishly, ki je čisto "moje" področje. Upam, da bo pokazala, kako izdeluje svoje "blazinice".
In tako je moje razočaranje ob tem, ko se nisem mogla prijaviti v Francijo na Clay Carnival v oktobru bistveno manjše. Med delavnicami, ki se bodo zvrstile v Franciji bi zlasti rada enkrat doživela Judy Picarello in Bettino Walker, pa seveda znova in znova Donno Kato . Njenih delavnic, knjig in CDRomov se zlepa ne naveličam. In pa Kim Cavender, ki lani zaradi sinove bolezni ni uspela priti v Anglijo.
No, trdno verjamem, da bom vse te umetnice in umetnike enkrat spoznala v živo in se imela priložnost učiti od njih.


HURREY, ENGLAND WE ARE COMMING AGAIN!
Here is the decision of our Fimo afternoon - WE ARE GOING TO ATEND AT POLYPLAY DAYS IN MAY! Yes, England, we are cooming again. I know is going to be great! And after not beeing accepted to French Clay Carnival in October, my dissapointment almost gone!
There we'll be great artists Donna Kato, Natalia Garcia, Iris Mishley, Alison Gallant and two more. I am really looking forward to meet them again.

1 komentar:

Tulpika pravi ...

Tvoj blog sem odkrila pred kratkim in me veseli, da sem ga :) In ja, JUHUHU za Anglijo, mene je tudi ze enkrat zamikalo, pa se potem nisem odlocila. Ampak casa je se ...

Sicer pa te nekaj caka na mojem blogu - modificirana nagradica :)

LP, tulpika