petek, 16. januar 2009

JANUARSKE FIMARIJE

Tako je pač naneslo, da januarske fimarije pričenjam v vijoličnem. Sicer pa je to tudi v letošnjem letu še hudo moderna barva in pravzaprav je bil skrajni čas, da sem naredila vzorce v teh odtenkih.

Sem že nekaj časa nazaj eksperimentirala in naredila par osnov za obeske. Njihova oblika mi je bila tako všeč pri Donninih kreacijah. Obliko sem malo priredila in dodala svoj millefiori. Nastal je komplet uhanov in obeska za Biljano ter še en komplet obeska s prstanom. Ta drugi je precej masiven, zato sem skozenj potegnila kar "buna cord".


Aleksandra si je zaželela bolj temno vijoličasto kombinacijo in nastalo je tole:
Marjeta pa ima rajši bolj žive barve, zato sem uporabila nekatere vijola vzorce in jim dodala nekaj pink in roza barve:

Od vsega me še vedno pri vsem sestavljanju nakita najbolj mučijo dodatki. Perle za kombiniranje že nekako dobiš, tudi izbira je kar OK, ko pa začneš po naših hobi trgovinah iskat sponke, pa nosilce za uhane in ostale zaključke, pa ti pamet kar zastane. Nobene pametne izbire. Pa bog ne daj, da bi kaj pretiravali s ponudbo zaključkov, ki ne povzročajo alergij. Ponavadi je nikelj tisti, ki nam nagaja. Sem se kar navadila, da vsako novo stvar, ki jo vidim, najprej sprobam na sebi. Če moja koža preživi brez reakcije, je ponavadi varno tudi za druge. Sama sem namreč zelo občutljiva na nikelj - rdečina na koži se mi pojavi že po nekaj minutah, potem pa.... No, ni očem prijetno in zeeelooooo srbi.

JANUARY'S FIMO WORK
Jauary starts with violet creations. Violet is still very fashion colour this year so I's about time for me to create something violet. I made two pendants and and earrings that mach to pendants. After that I made two necklaces; first one is dark violet - white and black combination. Another one is more bright. Includes more pink and light violet clay. Hope their future owners will like them!

2 komentarja:

BojaMoja pravi ...

Vijola :) tole bi pa morala videti DODO. So ravno njene barve :)

Sonja pravi ...

Wauuu, dobro fimanje. Sploh kompletek na prvi sliki je super. Te moram hitro v readerja preselit, da česa ne zamudim :)