petek, 1. maj 2009

VRNITEV ODPISANIH





Mene za razliko od Majinega Teja daje "rajzifiber" že cel mesec pred potovanjem, ne samo en dan prej. V navdušenju sem spet pregledovala svoje zavožene zadeve ter se pripravljala, da jih popolnoma in brezsrčno dokončno eliminiram. Da mi ne stojijo tam pred nosom in me opominjajo na nedokončano...
Potem pa me je pri tehle koščkih zgrabila nostalgija za lanskim EuroClayCarnivalom, za vsemi enkratnimi ljudmi, ki sem jih tam spoznala (in imam to srečo v življenju, da jih že konec maja spet srečam), za tremi nepozabnimi dnevi, ko smo predelovali poliglino na vse mogoče načine do onemoglosti in seveda na naše enkratne učiteljice - Donno, Natalijo, Carol, Cathy, Leslie, Sue, Judy in Alison, ki so res vse po vrsti čudovite osebe in umetnice, kakršna bi si želela biti tudi sama.
Skratka, delčki so se mi "zasmilili" in prešinila me je ideja, da lahko izkoristim njihovo obojestransko obdelavo. Na eni strani je Carolina lekcija "feathered cane", na drugi strani pa Judyina "concentrate canning". Med tema dvema obdelanima plastema, na robovih torej, je nič kaj ugledno ven kukal poli-kaka.
Koščkov nisem tako dolgo uporabila iz preprostega razloga - ni se mi dalo ukvarjati z zamudnim prekrivanjem robov z obarvanimi trakci, ki bi jih morala lepiti s tekočim polijem. Ampak, sedaj imam Krylona in stvar je bila jako enostavna. Pobarvala sem robove in nastala je na obeh straneh nosljiva zapestnica. Na eni strani zabavna in pisana, na drugi strani pa nekoliko elegantnejša.
Ugotvila sem še, da je nujno, da jo podrem in vsaj tisto enobarvno stran pobrusim in spoliram, ker bodo vzorčki tako res prišli do izraza. No, vseeno sem jo postavila na ogled.
Uživajte v prazničnem vikendu še naprej!

5 komentarjev:

Kristina pravi ...

Super nora ideja, Majda, pa tegale krilona sem ti prav fovš, ker res naredi razliko. Mica shift se res splača pobrusiti, ker sicer to ni to. Drugače bi ti pa kar zaplenila tole - ta oblika je naj naj!!!

K pravi ...

Saj bi pisala ne vem kaj vse, ampak ... to je bilo prvo, kar sem rekla, ko sem jo videla: uaaa, hudooooo.

Tulpika pravi ...

Kako domiselno! In tale vzorcek ti lezi, imam obcutek :)))
Joj, sem vam kar malo fous - ne za rajzefiber, ampak za pot, ki mu bo sledila. Uzivajte, da boste potem lahko pokazale se vec, kaj ste se vsega naucile :))
LP, tulpika

Maja pravi ...

Ej, tetka, tole je pa super!! Tebe daje rajzefiber, jaz pa še beadsov nimam in spet, enako kot lani, postaja za poli prevroče, da bo vse skupi ena packarija!!

Renata pravi ...

Mega 2 in 1 zapestnica. Pa še vprašanje - kakšno elastiko napelješ in kako zavežeš, da zdrži uporabo?

lp Renata