petek, 30. julij 2010

OKUSI SO RAZLIČNI





Okusi so različni, na srečo! Tako lahko eksperimentiram z barvami in vzorci. In tako so lahko moje ogrlice pisane in živahne. Nekateri prisegajo na simetrijo, mene pa je v zadnjih tednih prepričala tudi asimetrija. Navdušuje me razporejanje perl na vrvico tako, brez posebnega reda. Ko mi ni treba šteti, popravljati, če kje nanizam perlo premalo ali preveč! Vse je del dizajna!
Da je prav vse lahko del dizajna, me je najbolj prepričala ena mojih nakupovalk na Bregu. Zelo originalno je nakombinirala tri otroške zapestnice v ogrlico, ki sem jo nato sestavila zanjo. Meni kaj takega še na misel ni padlo! Ona pa je bila silno ponosna na svoj nakup. Lahko je ponosna tudi nase, na svojo drugačnost in na svoj pogum, da je ni strah vztrajati pri tem.
Se mi zdi, da se vendarle vsi nekako bojimo štrleti iz povprečja, čeprav današnji čas na vsakem koraku zahteva prav to!
Ostanite posebni in edinstveni, ter pokažite to vsem!
Majda



6 komentarjev:

Tika pravi ...

Čudovite ogrlice! Se strinjam, da se bojimo pokukati iz povprečja. Na to temo sem dostikrat premišljevala. Ni čudno, da je tako, saj nas začnejo že v šoli v rosnih letih "peglati". Večina učiteljev je vzpodbujala (no govorim bolj za čase, ko sem sama hodila v šolo, zdaj se obrača na bolje)in hvalila otroke, ki so bili pridni in marljivi, ne pa tudi ustvaljalni in mogoče s tem tudi svojeglavi. Pa saj učiteljem pri 35 učencih (kot je bil včasih normativ) drugega ni preostalo.

in nekje v nas se to zasidra...

Čarobna hišica pravi ...

Življenje izven okvirja je resnična avantura ... in tvoje zadnje ogrlice so prelep odraz tega ... čeprav so moje ogrlice kar se da popeglane moje življenje ni ... in zagotovo bi bilo dobro, da bi popeglanost včasih izginila tudi iz mojih izdelkov ... Hvala, ker se trudiš pokazati tudi drugačno plat ...

Andreja pravi ...

Res so okusi različni, a te tvoje umetnine so tako lepe in tako lepo kombinirane, da bi se s težavo katerikoli odrekla :-))

Vladuška pravi ...

Hvala Bogu, da so okusi različni, si kar ne predstavljam, da bi vsi hodili okoli zelo podobno oblečeni in okiteni :) In kapo dol drznim, kajti jaz to nikoli nisem bila in če si oblečem kaj malo bolj pisanega, sem že zmagala ;) Ampak nekaterim enostavno pašejo odštekane zadeve in take je z veseljem pogledat.

Prav tako z veseljem vedno znova gledam tvoj nakit. Znaš zadovoljiti mnogo okosuv in to vsekakor ni lahko. Seveda pa mi od zgornjih najbolj pada v oči ta zadnji, sem pač za zemeljske barve.

Andreja pravi ...

Asimetrija je zakon, če so poleg oblik še barve lahko nastane fascinantna zadeva. Sledi tem razmišljanjem in prepusti se. Veliko nas je, ki obožujemo drugačnost, pisanost in posebnost.

majcha pravi ...

A veš da tale zadnja meni "miga" že od takrat, ko sva bili s K pri tebi na obisku na Marketu? Če me bo le počakala do takrat, ko pridem naslednjič mimo, bo moja. Dobim pod smrekco, ker sem bla tko pridna. ;)