četrtek, 8. julij 2010

NAJBOLJŠI PAR


Danes ima rojstni dan moja mladostna prijateljica. Na ta dan se je vedno spomnim, čeprav že leta ne vzdržujeva stikov. Fizična razdalja ni tista, ki bi naju ločevala, ločujejo naju povsem druge dimenzije!
Včasih pa sva neprestano tičali skupaj. Klepetali o vsem mogočem. Si zaupali vse male in velike skrivnosti. Delili sendvič ali sladoled, če je bilo potrebno. Skupaj pohajkovali, dopustovali, hujšali (in na žalost tudi redili), brali iste knjige in gledali iste filme. No, jaz sem jih pogledala mnogo mnogo manj, ona pa je najbrž še vedno pravi "movie-frik". Prav gotovo je poznala vsebino kakšnih 800 filmov in v videoteki, ki jo je imela, je filmske zgodbe kar stresala z rokava. Vsi so jo imeli radi - stari zaradi tega, ker jim je vedno znala svetovati pravi film, mladi pa zato, ker so ji lahko potožili o svojih prvih ljubezenskih težavah. Odprta, komunikativna in sončna oseba, ki so jo poznali vsi.
Ja, seveda sva se tudi sprli. Pošteno. Do konca in naprej! Kuhali mulo kak dan, maksimalno teden. Samo enkrat sva prekinili stike za več kot pol leta - no, in prišel je njen rojstni dan, poslala sem ji čestitko. Na koncu sva se nesporazumu in najini trmi pošteno nasmejali.
Moja selitev v Ljubljano je stike sicer nekoliko zredčila, še vedno pa sva bili zaupnici in zaveznici številka ena. Potem , ko sva si z Djem ustvarila družino, je to postalo moja prioriteta. Videli sva se mnogo manj. Povabila sem jo na obisk, in ji zagrozila, da ne pokličem in ne pridem, dokler nas ne obišče v hiši.
Teče šesto leto naše vselitve. Morda pride v sedmem?!? Ali pa morda le nisva bili najbolši par!
Uživajte v poletju in sončku!
Majda
P.S. Nakit je nastal na delavnici z Julie Picarello (Clay Corbieres, Marec 2010, Francija). Obesek je "stranski produkt" lekcije mokume gane, in se imenuje "lizard tail".

9 komentarjev:

Andreja pravi ...

Všeč so mi barve. Delaš fenomanalne zadevice. Kar se pa tiče prijateljice in njenega obiska, pa je moje skromno mnenje, da v šestih letih pa bi se morda res lahko našlo kaj časa, če že ne zaradi nje pa vsaj zate... Jaz pravim, če je volja pride tudi vse ostalo.

Maria João Almeida pravi ...

Adorable!!

Neža pravi ...

Nore barve!

Hm, ko sem še živela pri starših, sem bila kar nekajkrat v mali videoteki na vogalu stavbe nasproti kulturnega doma. Ob vsakem obisku sem se naklepetala in nasmejala ... sem sodila v tisto mlajšo kategorijo ;)

Mojca pravi ...

o noro, pa kak nakit ti delaš??? uauuuu... haha, da ne boš mislila, da sem prvič na tvojem blogu - ne, vsakokrat, ko pridem, bolj debelo gledam in se čudim... krasno.

prijateljstva so čudna reč... za nekatera samo mislimo, da so večna (ne glede na to, kako velika so), nekatera pa dejansko ne poznajo ne časa in ne kraja. morda pa - kdo ve - se v tem letu vseeno srečata in bosta imeli po pol minute občutek, da s stavkom nadaljujeta točno tam, kjer sta ga pred nekaj leti prekinili.

Sonja pravi ...

Nekatera prijateljstva kar živijo in živijo, tudi brez fizičnega stika. Ko se spet vidiš, je kot da ne bi bilo tistega časa vmes. Druga pa počasi zamrejo in se kasneje sprašujemo, kam je izginilo vse skupno, oz. kaj je sploh bilo skupnega. Življenje pa teče naprej. Ga poskušam jemat kot vlak, na katerem sedim, sopotniki pa prihajajo in različno hitro odhajajo, da dajo prostor drugim.. nekateri pa vendarle ostanejo z mano na vlaku, čeprav v čisto drugih vagonih.
Nakit pa je kot vedno fenomenalen, rada pogledam na tvoj blog.

Renata pravi ...

Sonja je lepo opisala prijateljstvo in se kar strinjam.

Nakit pa je fenomenalen, krasne barve si skombinirala in res mi je všeč! Francija je obrodila krasne sadove - JP na celi črti.

Vladuška pravi ...

Svetovna zadeva ta nakit.

Glede prijateljstva pa je pač tako, čeprav se nam zdi, da bodo večna, se velikokrat izkaže da niso. Imam podobno prijateljico kot ti, ampak naju je življenje odneslo vsako na svojo stran in čeprav živiva blizu se vidiva redko in ni več tiste prave povezave kot je bila nekoč. Zasijeva samo takrat, ko se spominjava starih časov, ampak na tem ne moreš dalje gradit prijateljstva. Počasi vene. Po drugi strani pa imam prijateljico, ki je ne vidim veliko prav zaradi razdalje, ampak ko se vsake toliko časa dobiva je tako, kot bi se videle nazadnje včeraj.

Fabi pravi ...

¡Perfecta combinación de colores armoniosos! ¡Felicidades!
Besitos

vesna pravi ...

zelo lepo in zanimivo :)