torek, 26. januar 2010

I AM BIND, BIND IT ALL!




Po relativno dolgem in uspešnem upiranju je tudi mene zgrabilo. Papermania! Saj poznate tisto o zarečenem kruhu? Preteklo pomlad, ko sta Maja in Kristina v Angliji vneto nakupovali papirčke, štampiljke in trakove, sem sama prisegala, da "mene pa to ne bo potegnilo". Da je pa poli tisto edino pravo in da se je z njim mogoče kreativno izražati na tooooliiiikoooo načinov. Saj to je navsezadnje res in najbrž bi ostala samo pri fimanju, če mi ne bi Božiček prinesel pinkija , ki je res odlična stvar. Imela sem trden namen izdelovati samo poli-beležke, pa me je zaneslo. Zadevo je bilo treba hitro sprobat in to gre najhitreje s papirjem. Za prva dva poskusa nisem nič komplicirala in sem uporabila domače zaloge. Zdaj pa se na polici že šopiri nekaj "ta pravega" papirja in upam, da bom imela kmalu kaj več časa za izdelavo. Predvidene in nepredvidene obveznosti se kar kopičijo.
Prejšnji teden smo namreč imeli doma malo bolnico Zalo, ki je kašljala in kuhala kot za stavo. Ampak kakor hitro jo je sesulo, tako hitro se je tudi spet postavila na noge: Tile naši otročki so res mali čudeži, kar se tega tiče!
In potem so tu vsak četrtek plesne urice, pa še roditeljski za našo drugošolko. Med drugim smo imeli priložnost slišati predavanje o postavljanju meja našim nedobudnežem, nekaj o spodbujanju samozavesti in razvijanju pozitivne samopodobe. Nehote sem poleg svojih otrok skozi besede predavateljice ocenjevala tudi sebe. Rezultat? Po pokazateljih, ki izražajo samozavest in pozitivno samopodobo sem tam nekje v spodnji polovici. Tolažim se, da je slabšemu rezultatu najbrž kriva vzgoja naše generacije, ki ni bila najbolj naklonjena razvijanju teh dveh lastnosti :):):). Sicer pa, same brez predavanj dobro vemo, kako je s temi stvarimi, ne?!?
Ostanite zdrave v teh hladnih dneh in bodite samozavestne! Privoščite si vse najboljše in o sebi razmišljajte le pozitivno!
Lahko noč!
Majda

7 komentarjev:

moi pravi ...

Je tudi tebe dobil ta virus ;) Super. Lušni knjigici, le tako naprej.

Kaj samozavestni, pridni in poslušni smo morali bit. Zato pa poslušam kako sta moja2 razvajena, ker pač poslušamo tudi njune želje in ne ubogata kot vojaki na ukaz. ;)

Nena pravi ...

super knjigici
ja ja tole s papirjem je meni zelo znano....samo toliko kot ga rabim za kakšno voščilnico ali dva :)
no zdaj sem pa tako daleč da počasi razprodajam vse razen materiala za "papirčkanje" :)

Hali pravi ...

Roza virusi se širijo hitreje kot gripozni :-) SUper knjigici...
Ja zanimivo vsepovsod poslušamo isto in ko živiš in hodiš na roditeljske za svoje otroke na šolo, kjer si včasih tudi sam gulil šol. klopi, pslušaš tudi to kako je bilo včasih...jah vse se spreminja, ne? Marsikateri učitelj se pa ni spremenil, ne?

K pravi ...

Samo da ste spet zdravi :) Zarečen kruh ima eno samo prednost - ne redi. Še dobro, ker v nasprotnem primeru jaz ne bi mogla več od hiše.

Sonja pravi ...

Zarečen kruh je toooook fajn :) in rezultati tvojega papirčkanja tudi :)
Zgleda imamo rozi gripozno epidemijo, ne pa novo :)
Eh šole... svet gre naprej, samo nekateri učitelji ostajajo nekje v preteklosti :)
Po eni strani šole pripravljajo delavnice za boljšo samopodobo, samozavest otrok.. po drugi pa poslušaš šolnike, kako so otroci samovoljni, neupogljivi, nevodljivi, starši nekooperativni :))))

Kdaj bo pa poli knjigica na vrsti??

Maja pravi ...

Ti bodi kar malo bolj samozavestna in kar hitro predstavi poli knjigico s "kompletom", ki ji pripada! Ti garantiram, da bodo vsi padli dol!

Little Glory pravi ...

Very nice work! :)