sobota, 18. julij 2009

FINISHED FROM POLYMER PLAY DAYS 3

Uspelo mi je dokončati še zadnje izdelke z letošnjih Polymer Play Days, ki so se konec maja odvijali v Ilkestonu. Predzadnji je prišel na vrsto obesek z uhani po tehniki "Maniguette". Fotka je malce bleda, sicer je skinner blend narejen iz vijolične, bele in modre. Tehnika je zelo zanimiva, zahteva več pečenj izdelka in na koncu veeeeliiiiikoooo brušenja. Z različnimi gradacijami brusnega papirja. Hvaležna sem Silvy, ki nas je opozarjala na natančnost pri rezanju, predvsem pa pri vtiskovanju vzorčkov. Gobina je tu izrednega pomena, sicer se lahko zgodi, da pri brušenju odbrusite tudi del svojega dezena in s končnim izdelkom ne boste tako zadovoljni.
Kot zadnje sem dokončala še mica perle, ki smo jih delali z Alison. Na volo smo imeli le modro in zeleno barvo, zato smo na delavnici še toliko bolj vse občudovale bakreno-zlato-rjavo kombinacijo, ki je bila prikazana kot en od modelov. Pravzaprav je bila lekcija izdelava okroglih reliefnih perl, ki zaradi končne oblike dajejo posebne efekte lomljenja svetlobe na premnogih ploskvah, ki smo jih ustvarili z ovijanjem perl. Vse ostale perle in obesek, i sledi so stranski produkti, poleg prikazanega pa mi je uspelo izdelati še dva obeska, prstan in uhane - ti še niso dokončno skompletirani in vam jih pokažem kdaj drugič.

Poleg izdelkov mi bo na čudovit dogodek, s katerim sem si "zabelila" letošnji rojstni dan ostalo v spominu še kup zabavnih pripetljajev, novih prijateljev na vseh koncih sveta in pa želja, da se znova srečamo. Ostaja pa tudi skrb - skrb za našo Helen (organizatorko), ki ji zdravje spet hudo nagaja. Upam in verjamem na najbolje - da nas naslednje leto spet sprejme s svojim širokim nasmehom! Helen, mislimo nate!

I finaly finished all jewelry from Polymer Play Days in Ilkeston at the end of May. Last two lessons were "multilayering" with Silvy (Maniguette - France) and "Mica Effects" with Alison Gallant (England). I have a lot of reasons to remember this days - it was my birthday, I have few peaces of new jewelry and I have a lot of new friends.

It's really funny,when you see somebody that you know from internet, in person.

And we also have a big concern with Helen, our organizer. Her health is weak again and we all hope to the best for her. Helen, we all think of you!

2 komentarja:

Nataša pravi ...

Same krasote! Ovite perle so mi fantastične, listki in ptički pa nič kaj dosti ne zaostajajo...
Super si in hvala, da svoje izdelke in doživetja deliš z nami!

Še veliko PPD-jev ti želim,
Nataša

zabica67 pravi ...

Zdaj vidim, zakaj si mravljica. Očitno nikoli ne spiš! Hvala za komentar in pohvalo. Sem ena tistih, ki verjame, da vse tisto kar daješ, v obilju prejemaš nazaj. In v pravo veselje mi je deliti doživetja in izdelke z vsemi, ki si najdete čas za njihov ogled.Lepe počitnice vsem! Majda