sreda, 25. februar 2009

PUST KRIVIH UST

Pust! Prav nostalgično sem se spomnila svojega otroštva in naših pustnih dni. Vse drugače kot danes. Navlekli smo nase tisto, kar se je našlo doma - od kakšne babice, tete, strica, očeta...Vse je prav prišlo. Kaj smo predelali po svoji meri in že smo se skupaj s prijatelji odpravili od hiše do hiše. Ljudje so z veseljem odpirali vrata malim maškaram, jim poklonili kakšen krof, pa sladkarijo, no ponekod so prihranili tudi nekaj drobiža in nam ga dali. In ja, maškare smo bili samo na pustni torek.

Danes je vse drugače. Vse poganja "komerciala". Začne se na pustno soboto - mi smojo izkoristili za rajanje v Festivalni dvorani. Medtem ko Zala ni bila nič navdušena nad maškeranjem, pa je Zoja zelo živala v lišpanju in preoblačenju. Cvetna vila! No, pa naj bo! Sama se je odločila, da uporabi plesno baletno krilce, ki ga je prinesel Božiček. Za izdelavo ostalih pripomočkov je letos malo zmanjkalo časa, pa tudi ena viroza me je čisto zdelala in nisem bila razpoložena za nočno delo. Tako smo kronico, krilca in čarobno paličico kar kupili.


V nedeljo je želela iti Zoja polsušat v City Damjano Golavšek, pa smo šli. Ker je v soboto ugotovila, da jo krilca ovirajo pri plesanju, se je odločila, da uporabi lanskoletno masko tigrčka. Ta je domače izdelave. Na rajf sem našila ušeska in jih oblekla v tigrasto blago. Nato sem naredila še telovnik in na ritki seveda ne manjka dolg tigrast rep.

Včeraj je naš mali tiger spet postal cvetna vila, ki se ji je pridružila majhna mucica Zala:


Je bilo prav smešno, ko sploh ni hotela oblečt krilca, dokler ni imela naslikanih brkov in smrčka. Menda je celo dopoldne rajala v vrtcu, popoldan pa se je razkazovala obema babicama, ki smo ju obiskali. Smo toliko pustovali, da je res že čas za pravo pomlad!

4 komentarji:

Biljana pravi ...

o, kako sta luštni, super maski. ja, se pa strinjam da pust ni več to kar je bil:(

Maja pravi ...

Kljub virozi ste bili fajne maškare! Žalostno, da v torek skoraj ni bilo drugega kot shopping centri!

dekca pravi ...

fletni, fletni!

moi pravi ...

Lušne maškare. Se pa strinjam, da pust ni več to kar je bil. In zdaj še bolj cenim vse domačeizdelane maškore ;)

moi