torek, 28. september 2010

DESETKA

Evo! Pa se je ponovilo. Moj tritedenski blogovski mrk, namreč. Ne samo, da nisem pisala, tudi ogledovala si nisem praktično nič. Nekje vmes me je zapustila tudi energija za ustvarjanje. Kar tako mimogrede. Brez posebnega razloga, če ne upoštevamo precej divjega tempa v službi in začetka novega šolskega leta.
V glavnem spet sem tu, izzvana (celo dvakrat), da vam zaupam 10 stvari, ki jih imam najrajši:
1. Mokre poljubčke mojih dveh princesk - še posebej zjutraj, ko sta tako dremavi, mehki in topli.

2. Prva jutranja kava- zadiši in me predrami čisto do konca. Ponavadi jo srebam počasi, pol dopoldneva in večkrat hladna pristane v umivalniku.

3. Sonce, poletje, morje - pa ne nujno v tem vrstnem redu. To je čas počitnic in dopustov, ljudje smo bolj sproščeni in optimistični. Toploto ponavadi pogrešam že v prvih jesenskih dneh.

4. Knjige - na dopustu sem za spremembo spet "pohrustala" nekaj leposlovja. Sicer med mojimi nakupi prevladujejo vseh sort ustvarjalne knjige in tiste, s pomočjo katerih skušam odkrivati vse skrivnosti življenja in reševati takšne in drugačne zagate, ki nam jih prinaša vsakdan.

5. Vrtnarjenje - čeprav do selitve v hišo nisem nikoli vrtnarila z navdušenjem, je to sedaj aktivnost, ki me sprošča. Še posebej, ker je vrt sedaj obvladljivih dimenzij. 6. Il Divo - njihovo glasbo navijem do konca, ko sem sama doma (zelo poredko torej). Zanesljivo vplivajo na hitrost pospravljanja in olajšajo druga domača opravila. 7. Dišeča kopel - to je obvezna sestavina, kadar grem na kakšno pot. Ko prispem v hotel, najprej preverim, ali je v kopalnici kopalna kad. Po dolgem dnevu si privoščim res dolgo kopel. Ko sem videti ko zgubana spužva, se osušim in v postelji berem, dokler mi knjiga ne prične padati na nos.
8. Udobne čevlje - ti so zakon. Kupiti jih moram takrat, ko jih vidim. In morajo mi biti všeč na prvi pogled. Morda zato nimam veliko čeljev. 9. Sladoled - najraje od Movenpicka. Pa tudi od Ljubljanskih mlekarn je odličen. Še posebej mi je všeč njihov sorbet. Njaaaamiiii!
in hhhmmmm, naj pomislim.....

10. Lepi svinčniki - ja, na lepe kulije in druga pisala sem mahnjena že odkar se spomnim. Pa jih ne zbiram. Le rada pišem, rišem in packam s kakovostnimi in lepimi pisali.

Evo, pa je desetka. Začeti je bilo težko, sedajle pa mi je že kar "zalaufalo" in bi lahko prišla na kakšnih petnajs. Pa pustimo to za kak drug izziv! Pojma pa nimam, kako naj zdaj pridem do spiska, tistih naslednjih, ki naj bi pisale o sebi.

No, če še niso bile na vrsti naj bodo to:

Petra (Živeti ustvarjalno)

Tina (Kreativne iskrice)

Renata (Malo ustvarjalno)

Roberta (Just me and my creations)

Jana (Ustvarjalne drobtinice)

Andreja (Brbončica)

Pa naj bo to dovolj za danes. V tem vremenu se imejte še posebej radi in naj vam bo toplo!

Majda

4 komentarji:

Andreja pravi ...

Oooo HVALA tudi Brbončica je bila izzvana, ampak glede na to, da sem o svoji desetki že pisala v ustvarjalnem blogu, vas vse usmerjam tja, le malo nazaj v preteklost se boste morale vrniti :-))
Tvoje branje je bilo prijetno!

Vladuška pravi ...

Čeprav si imela tri tedenski mrk, pa si nam dala sedaj nekaj več podatkov o sebi :) Fajn je bilo brati.

Tanja pravi ...

Lepo je bilo brati tvojih deset najljubših. Zdanjo 10. si deliva. Tudi jaz se namreč težko uprem dobremu in lepemu pisalu.

Bodi lepo, Tanja

Maja pravi ...

Kuliji, vidiš, na to sem pa pozabila! Ta dobre šparam, ker mi jih je kot pravi Gorenjki škoda, jih samo vsake toliko vzamem v roke in občudujem, v lončku ob blokcu imam pa tiste, ki ne delajo! Pol pa bemtim...