nedelja, 21. februar 2010

INSPIRED BY KLIMT

Sploh se ne spomnim, kdaj sem zadnjič slikala na svilo. Najbrž pet ali celo kakšno leto več. In sem tudi že malo pozabila, kako zelo sem uživala v tem!
Tokrat me je k slikanju pritegnila potreba - brat ima rojstni dan in potrebujemo darilo. Kaj pokloniti? Najbrž moškemu, ki se vsak dan elegantno obleče za službo, še enka kravata ne bo odveč.
Pri svojem zadnjem pospravljanju ustvarjalnega kotička sem našla še nekaj neposlikanih svilenih izdelkov in zdaj so kot nalašč.
Inspiracija - Klimt. Barve - moje, žive. Tehnika - kontura. In prav to je tisto, kar mi je pri delu povzročalo veliko težav. Ne vem, ali je barva že preveč stara, ali pa sem malo izgubila občutek, koliko konture nanesti. Ko sem začela barvati, so se barve razlivale preko robov. Zadevo sem hotela "obesiti na klin" in iti zaviti eno veliko čokolado, pa sem iz firbca, kaj lahko naredim, vztrajala pri delu do konca. Nekako sem napake zamaskirala z zlato konturo, pa s tem, da sem določena polja pobarvala temneje, kot sem imela v načrtu. Ja, in ozadje je namesto srebrno sive sedaj črno, ki je učinkovito pokrila vse moje "grehe".


Zgornji del:

Osrednji del:

Spodnji del:


In celota, lepo zložena v škatlico.


Upam, da bo obdarovanec zadovoljen in predvsem, da jo bo kdaj pa kdaj le "postavil na ogled".
Imejte lepo nedeljo in dobro izkoristite sramežljive sončne žarke, ki kukako izza oblakov!
Majda

10 komentarjev:

Maja pravi ...

Majda, pa saj je fantastična in če ne bi rekla, ne bi nikoli uganila, da kaj ni šlo kot je treba. Sicer pa ravno takrat ko "rešujemo" včasih ratajo najboljše stvari. Klimt je pa tudi meni zakon.

Tiara pravi ...

Fensi kravata.

Mojca pravi ...

ooooodlično! na črni podlagi barve še posebej izstopijo in postanejo tisto pravo - nora konbinacija tako njih, kot oblik... mega, mega!

Pravljičarka pravi ...

Ful lepa kravata. Kako je včasih fino brskati po starih zalogah. Barve - zelo lepe in vzorec prekrasen. Prav za kakšno fimo klobaso.

Maja pravi ...

Klimt by Majda se mi mučo dopade!!!

moi pravi ...

O, kulska!
Nikoli ne bi rekla, da te je kaj jezilo. In super kontrast si dobila, glede na to, da je ozadje črno, ne deluje črna.

Teja pravi ...

super je. ne bi rekla, da ti ni šlo, ker je naravnost perfektna.

BojaMoja pravi ...

mmmmm super kombinacija barv :).
Klimt pa itak rula :))

Hali pravi ...

Kakšne kombinacije barv...prekrasno, res dober navdih :-)

Nena pravi ...

vsaka stvar je za nekaj dobra. mogoče se bo pa taka temna lepše podala k njegovi črni obleki :)
jaz sem pred leti naredila ex sodelovcu eno tako zelo odbito kravato in jo je nosil tudi na zelo resnih sestankih in vedno je dobil kakšno pohvalo.