četrtek, 3. september 2009

NOVA KARIERA

....rešitev za vse, ki iščete novo kariero!
In mimogrede še odgovor Maji, ki me sprašuje, kako tako lepo zagladim perlice. Takšen efekt sem doslej lahko dobila samo s Fimo Soft. Vzorčke, ki jih želim dat na perlico odrežem zelo na tanko (cca 0,5mm do 1mm), jih razmestim po oblikovani perli in nato je potrebno malo vztrajnosti - valjam med dlanmi, dokler robovi ne izginejo. Tak efekt lahko dobiš samo z mehkim polijem kot je Fimo Soft. Ostala dva, ki jih poznam - Fimo Classic in Kato Clay sta pretrda. Nimam pa nobenih izkušenj s Premo Clayem in s Cernitom - ta se sedaj prodaja v Prometeju. Sicer pa je isto kot povsod - vaja dela mojstra če mojster dela vajo. Veliko uspeha pri delu vsem, ki boste poskusile in lep konec tedna (danes je že "mali petek" ne?)!

3 komentarji:

Maja pravi ...

Saj vem, da si mi namenila odgovor (moja "vztrajnost" vedno zapaca perle), ampak med vrsticami si mi pa namenila vic, a ne:)

zabica67 pravi ...

Ja, saj tudimoja vztrajnost včasih malo pokvari rezultat, še zlasti, če so vzorci izdelani iz kontrastnih barv (svetlo-temno). Bela podlaga se skoraj po pravilu umaže. Vic pa je namenjen...no, vsem, ki ga hočejo prebrat! Pozdravček vsem, ki komentirate!

Renata pravi ...

Sem se res nasmejala, predlagan kompromis je super!

Za izdelavo takih beadsov pa je enostavno treba imet ta prav grif in ti ga imaš!