torek, 17. marec 2009

I AM BACK!

Joj, to je pa kot vrnitev odpisanih. Končno sem spet prijela v roke poli in začela.....porabljat stare "klobase", da se mi čist ne posušijo! Tekom zime, ko sem pridno izpolnjevala želje vseh, ki si želijo izdelkov izpod mojih rok, se je v raznih škatlicah nabralo kar precej vzorčkov. Zelo nerada imam masovno proizvodnjo in vedno iz vsakega vzorca naredim le nekaj kosov nakita. In tako "klobasice" ostajajo neporabljene.


Kozarček, ki mi je ostal od ajvarja je tako dobil novo "oblekico". V kombinaciji z žličko bo idealna shramba za sladkor (ali pa sol, še ne vem). Zraven seveda spada tudi žlička. In ker je bilo materiala dovolj, sem oblekla še solnico in poprnico.

Izdelava je zelo preprosta. Zvaljala sem precej debelo plahtico na strojčku za rezance (št.1 - mimogrede, lahko razvaljate plahtico tudi z valjarčkom), nato pa narezala tanke rezinice vzorčkov in jih polepila po celotni plahtici. Polepljeno plahtico sem samo rahlo povaljala z debelo pletilko, da so se koščki vzorca poravnali s podlago in da sem iztisnila ves zrak, ki lahko ostane med dvema plastema. Za žličko pa je bil postopek malo drugačen - oblekla sem ročaj v osnovno barvo, nato pa nalepila vzorčke in jih previdno poravnala kar s prsti. Pri tem je pri Fimu Soft nevarnost, da vse skupaj pošteno pomečkaš, pa mimogrede pustiš cel kup prstnih odtisov, ki ti kasneje niso všeč. Zato sem delala v lateks rokavičkah. Kristina in Maja se bosta nasmejali, saj imamo v vezi tega eno precej zabavno prigodo.

Lani na Euro Clay Carnivalu jih je ves čas nosila ena francozinja. Zjutraj ob prihodu na delavnico jih je namontirala na roke in potem hodila okrog kot kakšen kirurg, z dvignjenimi rokami, da se ja ne bi kakšnega prahca dotaknila. Vsem ostalim smrtnicam se je to zdelo na moč zabavno, saj smo vse delale z golimi rokami in najbrž na ta račun tudi malce zapacali kakšno svetlo barvo pilija.

No, sama imam glede polija rada čisto, ampak drage moje, pretiravat je pa čisto brez veze! Jaz ponavadi smetko ali las ali karkoli drugega, kar se mi zalepi na poli enostavno odrežem (če je še čas in zadeva še ni spečena), odbursim,... skratka, najdem rešitev, ki mi ne sfiži izdelka do konca in naprej.

Včeraj sem uspela speči tudi nekaj perl - fotke so malo slabe, ker so spet posnete ob polnoči (dober izgovor za to, kako stvari izgledajo, a ne?).



To pa je za zdajle vse, uživajte v sončku!

10 komentarjev:

Anja pravi ...

Aaaa, kolk dobre bunkice.
Jaz tudi nisem za masivno proizvodnjo. Nikoli še namreč nisem naredila serijo bunkic. Za vsako verižico delam posebej takrat, kot pač pride inspiracija ;))

Hali pravi ...

Uuuu in kakšna vrnitev...kozarček in cela kolekcija je super!

Maja pravi ...

O, Arni, good that you're back! Super, je prišlo malo barv in svetlobe! Sploh polžek na kozarčku je fenomenalen, pa tvoj način pečenja perl! Jaz pečem kar v pecilnem prašku, pa sem zadnjič neučakano segla vanj z mokrimi rokami- kaj se je penilo!!

Ja, Miss 00 rokavička, pa njena frendica v srebrnih sandalih! Jaz takšnih niman niti za na kakšno poroko, kaj šele za na fuzbal plac!

Biljana pravi ...

ČISTO BREZ BESED...

Kristina pravi ...

Superca da si nazaj in nas poživiš s svojimi barvami. Takle komplet je super dodatek za vsako kuhinjo. Oh seveda - rokavičke pa sandalčki, se bom spet celo popoldne smejala. A si predstavljaš katerokoli od nas s čim od tega - mislim sandalčki v tistem zimskem poletju, pa Američanke, ki so čist skulirane,npr Leslie ves čas bosa.
Se vidmo, a ne.

McCrafty /Klavdija pravi ...

Super komleptek, res bo poživel vsako kuhinjo :). Perle se mi pa še posebej dopadejo. Z rokavicami sem pa jaz skregana, kar ne gre.

Tiara pravi ...

Tole je pa prav noro lep komplet.

K pravi ...

Kako lep kompletek je prišel! In ne se sekirat za fotko, večina nas ve, da fotke vse zadeve pogršajo, tako da lahko mirno rečemo, da so perle mega ;)
Jaz sem tudi med tistimi, ki niti ne zna delat z rokavicami in niti ne zna hodit kaj pogosto okoli v petkah. Enkrat so se mi rokavice strgale, ko sem jih še na roke navlačila, pa sem potem ugotovila, da je čist bl fajn, če porabim samo ene 3-5 prstov. In še to samo za zadeve, za katere vem, da se jih ne bo dalo brusit.

moi pravi ...

Superca kompletek in perlice tako živih barv. Ravno prav za prihajajoče sončne dneve.

moi

moi pravi ...
Avtor je odstranil ta komentar.