četrtek, 26. marec 2009

PC POPOLDNE

Ja, odkar ne fimamo več ampak se ukvarjamo s poli clayem tudi ne morem več reči fimarsko popoldne, ampakPC (polymer clay) popoldne, ne?

Tokrat smo se zbrale pri Maji - Kristina, Darja (ki še nima svojega bloga) in jaz. Prinesle smo vsaka svoje teksture in štampiljke ter cel kup "poli-kaka" ter se lotile dela. Izmenjavale smo si teksture, tako da smo sedaj bogatejše za nekaj vzorcev, ki jih boste morda že v kratkem videli na katerem od naših blogov. V klepetu in delu je čas seveda spet prehitro minil.

Vendarle pa ne tako hitro, da si ne bi v živo ogledali Majinih zadnjih umetnin - filigranske zapsetnice in prstana, pa tistih zadev po Fischer Cozijevi, pa lesene zapestnice, ki bo v kratkem skompletirana s prstanom in obeskom, pa ...... No, med vsem tem bogastvom se je skrivalo še nekaj želvic in PRISEŽEM, NISO BILE ZELENE! In še nekaj, vzorčki so bili v tehniki Millefiori. Maja res obvlada vse.


Svoje prijateljice sem skušala presentiti s poletnim nakitom, ki sem ga hitela kompletirat še v nedeljo dopoldan, preden smo se srečale. No, nakit je spet uspel bolje kot fotke (upam, da bo kakšen očividec to potrdil) :


Na črno plahto sem prilepila vzorček in ga nato ovila okoli steklenega kamenčka. "Popravila sem obliko, tako da je nastal prostor za luknjico, malo pogladila prstne odtise, dodala malo staranega zlata in ...rezultat je bil čisto zadovoljujoč. Vse skupaj sem obesila na povoščeno bombažno vrvico in dodala nekaj perl iz serije, ki sem jih uporabila že kdaj prej v ogrlicah. Obeski so popolnoma poletna varianta in mislim, da jih bo v dneh, ki prihajajo nastalo še kar nekaj.

3 komentarji:

K pravi ...

Ha, zdaj mi je jasno, kaj sem zafrknila, ko sem pred par leti to poskusila! Hvalahvalahvala! (Naredila sem premajhne perle namesto spodobno velikih obeskov.)

Hali pravi ...

Prekrasni obeski!

Anja pravi ...

To je že spet nekaj iz serije stoj in glej.
Sem pravkar videla v tvojem profilu, da si dvojčica po horoskopu. Torej si poleg ljubezni do fima (PC:)) deliva tudi horoskopsko znamenje :)