petek, 20. maj 2011

DIPLOMA







Moja diploma je že kar nekaj časa za mano in trenutno na še kakšno drugo nič ne kaže. Ampak, nikoli se ne ve, kaj nam prinese življenje in kaj vse se bomo morali, ali pa se hoteli, še naučiti! Pravzaprav zelo občudujem ljudi, ki gredo po desetletju ali dveh službe znova študirat. Pa ne le toliko, da bi nekaj malega dokončali. Vse od začetka. Nov poklic. Začnejo gradit novo kariero! After forty!

Ena teh vztrajnežev je prijateljica Mateja, ki je pred leti zbrala pogum in voljo, da enostavno pusti vse drugo in gre za svojimi sanjami - šturirat psihologijo, natančneje družinsko psihoterapijo. Verjetno je odveč povedati, da je vse opravila v roku, z odličnimi ocenami. Ker je to tisto, kar jo zanima in kar si verjetno želi početi do konca življenja.

Take zgodbe me vedno navedejo na razmišljanje o sebi, o svojih hotenjih in dosežkih, o svojih sposobnostih in zmožnostih in o tem, kaj v resnici je tisto, kar bi si želela uresničiti v življenju. Ko premišljam o vseh možnih scenarijih in rezultatih se zavedam, da sem nekje v vrtincu časa in ob vseh "pomembnih"stvareh tudi malo pozabila nase in na svoje želje. Verjetno se to zgodi v določenem življenjskem obdobju vsake ženske. Dobra tolažba?!?

Imejte se rade in ne pozabite na svoje želje!

Majda

7 komentarjev:

Mª Reyes pravi ...

El collar precioso. Besos

Tiara pravi ...

Tvoja prijateljica je pa res zelo pogumna ženska. Sicer mi je pa všeč, da je sledila svojim sanjam. Se mi zdi, da vsi kar prehitro vržemo puško v koruzo in se zadovoljimo z malenkostmi.
Ogrlica mi je pa zelo všeč.

Tanja E. pravi ...

O Majda, se sicer ne poznava osebno, a ob tem zapisu sem kar obsedela. Si mar to napisala zame?
Že kar nekajkrat sem se zaganjala prav v to smer, ki je kot praviš tvoji prijateljici uspela. Če bi živela v Ljubljani..., če bi živela bliže Ljubljane, ali če bi bil mogoč študij na daljavo.
V užitek bi mi bilo spoznati Matejo. Morda pa kdaj? Lahko ji samo dam globok poklon in moje občudovanje.
Lepo te pozdravljam in hvala za zapis! :))))

Čarobna hišica pravi ...

Zanimiva ogrlica in zanimiv zapis ... v življenju pa res ne veš kaj te čaka ... poklon tvoji prijateljici ...

Vladuška pravi ...

Na svoje želje nikakor ne smemo pozabiti in kjer je volja je tudi pot. Stara modrost ampak še kako resnična. Čestitke za diplomo in verižica je zelo lepa.

Unknown pravi ...

Majda, one award is waiting for you on my blog :)

Anonimni pravi ...

Zelo fina zadevca primerna za darilo