sobota, 22. januar 2011

LONDOMANIJA

Ponovoletno potepanje Maje in Darje po Londonu je v meni zbudilo spomine na moj predbožični potep. Pa tudi obljubila sem, da vam pokažem utrinke s potepanja. Zgodnje jutranje ure mi niso po godu in na Brniku sem bila še vsa zaspana, v iskanju prve skodelice kave. Zato pa me je prihod v London malo po deseti prebudil v trenutku.
V hotelu se nismo niti namestili, odločili smo prtljago in hajd na prvo podzemno postajo. Prva točka ogleda je bil muzej Madame Tusauds. Žal mi je bilo, ker si nisem karte kupila prek spleta. Kakšna vrsta! Več kot polurno čakanje se je splačalo, saj nas je takoj na vhodu pričakoval - kdo drug kot Božiček!


Po druženju s slavnimi "voščenkami" smo nadaljevali ogled v St.Paul's Chatedral.....

....in njeni okolici.

Oglede smo zgodaj popoldan zaključili pri London Tower. Most z vso tehnologijo, ki kljub starosti še danes brezhibno deluje je res nekaj posebnega in vredno ogleda.
Nekateri so se zvečer odpravili gledat musical Mamma Mia, jaz pa sem jo mahnila V Blade Rubber Stamps. Razmeroma majhna trgovinica je zelo dobro založena. Seveda so v tem času povsod vladali novoletni motivi in pri nakupu le teh nisem pretiravala.

Sobotno jutro se je začelo spet z ogledi (ja, če greš na službeno ekskurzijo je to pač tako), ki pa smo jih zaključili v bori uri in se razbežali na vse konce.


Moja sobotna destinacija je bil Covent Garden z umetniško tržnico in vrsto malih trgovin s številnimi ljubkostmi, ki bi jih z lahkoto "posvojila" drugo za drugo.
Poulično dogajanje popestrijo različni umetniki.
Vse je pravljično okrašeno. Zdi se, da so celo resnobni angleži v tem obdobju bolj sproščeni, se veliko družijo in predsvem ogrmono nakupujejo. Trgovine pokajo po šivih od zeloženosti in obiskovalcev, ki so, po občutku sodeč radodarno segali v denarnice in kupovali presenečenja za svoje bližnje.



Sobotno popoldne sem preživela s sodelavkama v velikem šoping centru, kjer sem se mudila predvsem v knjigarnah.
Nedelja pa je bila spet posvečena kulturnemu razgledovanju. Ker smo vse skupne plane našega sindikalca dobro prečrtali že v soboto dopoldan, sem lahko sama pohajkovala okrog. Začela sem v Harodsu, nato pa od Hyde Parka nadaljevala peš do Buckinghamske palače.
Ravno se je menjala straža, ampak se je vse dogajalo predaleč za skromne zmogljivosti mojega starega fotkiča. Zato pa sem imela stražarje z viskomi kučmami priložnost "pritisniti" na svoji poti do Trafalgar Squara:
V ozadju se lepo vidi London Eye, ki ponoči osvetljuje še velik del svoje okolice.


Ker mi je ostalo še debele tri ure časa in je ob reki začelo precej pihati, sem jo ubrala še na Regent Street in Oxford Street, pokukala tu in tam v kakšno trgovino in nakupila nekaj malenkosti za svoje doma.
Ja, sem moram priti še kdaj!
Imejte ustrvarjalen zadnji januarski teden!
Majda

6 komentarjev:

Maja pravi ...

Oh, London: the place of my dreams... Do I need to say more:)

Nataša pravi ...

Oh, London pa je ena izmed redkih stvari, pri katerem si dovolim, da me zajame slovenski nacionalni šport... Do I need to say more :)

Hvala za utrinke, me veseli, da nas je kar nekaj takih "Londonmank"

Helena pravi ...

Hvala za luštn sprehod po Londonu. Ene ste prave svetovljanke in vas je prav zanimivo spremljati.

Andreja pravi ...

O spomini, spet bo potrebno malo preveriti če je še vse tam kjer je bilo. Hvala za reportažico..

Pravljičarka pravi ...

Kako lepo se je takole sprehajati po Londonu. In obujati spomine.

HRANDICA pravi ...

Krasno, ti kar malo zavidam. Sploh, ko govoriš o tistih drobnarijah, ki bi jih kar vse po vrsti imel :).
Tudi tebi lep preostanek januarja.