četrtek, 26. avgust 2010

PRIKRITO OČEM


Včasih, ko me prsti in glava ne ubogajo pri ustvarjanju, pa bi vendarle nekaj delala za svojo mizo, pospravljam svoj ustvarjalni kotiček. No, ni več kotiček, je že kar velik kot, pol sobe pravzaprav, pa še v kakšni omari se skriva nekaj materialov. Tako sem iz svojih barvnih lončkov pobrala nekaj ostankov in zmešala nove odtenke, ostalo pa mi je tudi precej tiste sivo – rjave – nedoločene barve, ki se ji strokovno reče Fimo-kaka.
Pečenje osnov za zapestnice je bila tako rekoč logična posledica in prikrivanje nečedne vsebine pred pogledi s pisanimi vzorčki prav tako. Stranski učinek sedenja in gnetenja je pri meni velikokrat tudi ta, da mi misli odplavajo….
Preblisknilo me je, da smo ljudje včasih, kot te zapestnice. V sebi zadržujemo premnoge strahove, dileme, neprijetne dogodke, bridke spomine, neizjokane solze, prikrite slabe odnose in druge sestavine, ki barvajo našo dušo v temne odtenke neke neopredeljene barve. Vse to mojstrsko prikrivamo z veselimi nasmeški in šalami ter se vedemo, kot da je vse v najlepšem redu. Na zunaj vendar mora biti vse v redu!
Naj zapestnice ostanejo, kot so. Vam vsem pa želim, da blestite v veselih barvah tudi odznotraj!
Majda

6 komentarjev:

Andreja pravi ...

Prvi dve sta noro dobri in barve se takooo lepooo prelivajo :-))

Pravljičarka pravi ...

Prav zanimivo je videti, za kaj vse se lahko uporabi fimo kaka, čeprav bi jo v prvem trenutku najraje stran vrgel. Tako pa so se skrile v lepe zapestnice, ki bodo razveseljevale nekoga.

Hali pravi ...

Kombinacija te umazano roza in jabolčne zelene je meni mega. In hiške, mhmhm kot iz 1001 noči.Super!

Andreja pravi ...

Joj, noro dobro. Pisano!!! Lepo!!

Teja pravi ...

Lepi zapestnici. Barve so pa super.

katja pravi ...

KRASNO!!! Krasno,kako ti sploh uspe izdelati takšne zapestnice?Zelo bi bila vesela če bi nam vsem tistim ki nas to zanima lahko po korakih malo opisala ta postopek izdelave. hvala in veliko uspehov še naprej.