ponedeljek, 10. maj 2010

SAJ JE SAMO MOJE MNENJE...


Velikokrat se nasmejem kakšni e-pošti z otroškimi komentarji in izjavami, ki krožijo med nami. Kako prisrčni so v svoji resnicoljubnosti, ko povedo vse direktno, brez olepševanja. Ko ne manipulirajo in se ne pretvarjajo, ko ničesar ne "zavijajo v papir", v čemer smo odrasli včasih pravi mojstri! In pogosto me spravita v smeh tudi moji babuški, s svojo nepostrednostjo, z včasih preodraslim razmišljanjem in drugič spet z nerodnim besednim izražanjem.
Včeraj me je "stuširala" Zoja. V času popoldanskega počitka naše male budilke Zale(v nedeljsko jutro nas je prebudila ob 6.30) sem se malo priklopila na web in brskala, medtem ko je Zoja brala knjigo.
Čisto sem padla v fotke, ko me zdrami glasek za hrbtom: "A ti je všeč?"
"Ja, a ni dobro?" odvrnem.
"Hmmmm. Saj je samo moje mnenje. Ampak se mi zdi, da tale gospa dela bolje od tebe!" se pritisne ob moje lice. Verjetno je izraz na mojem obrazu postal drugačen, ker je takoj nerodno pričela popravljati svojo izjavo:"No, pa saj ne toliko bolje, ampak drugače, no. Saj veš, kaj mislim. Se mi zdi, da se ta gospa veliko bolj potrudi!"
"Akhm." Je bilo vse, kar sem izustila. "Misliš, da bi se jaz morala bolj potruditi?" vprašam.
"Mislim, da znaš tudi bolje." me je z mojimi besedami (tako jo ponavadi spodbujam k lepemu pisanju) in poljubčkom na lice odpravila, ter se vrnila brat knjigo.
No, toliko, da veste. Znam tudi bolje, samo potrudit se moram!
Želim vam veliko lepih komentarjev o vašem ustvarjanju!
Majda
P.S. Na fotkah so "stranski produkti" lekcije s Carol B. Tokrat sem pokazala tudi ritko - pa saj vidite, s čim se hočem pohvalit!

16 komentarjev:

Pravljičarka pravi ...

Niso moje barve, ampak je zalo lepo.
Taki neobremenjeni komentatorji pa včasih prav pridejo.

K pravi ...

Kako že gre tisto ... aha, točno, otroci prevzemajo vzorce svojih staršev. In če je to stranski produkt ... ali si tokrat svoja in Zojina pričakovanja izpolnila? ;D

Vladuška pravi ...

Prav zanimivo, otroci res povedo kot mislijo, tak da mama .... :-))) Kar se mene tiče mi je tvoje delo zelo všeč, ne poznam pa delo tiste druge tete :-) In meni je ta komplet super, zelo fajn barve, ker ga lahko super kombiniraš.

Hali pravi ...

Krasen komplet. Ritka je tudi super :-) Zoja pa faca, jah nikoli ni dovolj dobro, zmeraj bi lahko naredili še bolje, ja :-)

Jana pravi ...

Kakšna faca je mala!

Joj, jaz imam kar slabo vest, ko gledam tvoje uporabljeno znanje iz Francije, jaz pa nič ne delam.
Zelo dobro si uporabila vijugice.
Luštna je spredaj in zadaj.

Ne boš verjela, da se tudi jaz trudim izdelave podpisa, ampak ker je moje znanje izdelave klobas bolj omejeno, to malo dlje traja. :)

Renata pravi ...

Ah, ja, poznamo take izjave. Me pa moja hči včasih prav zatre, ko iskreno pohvalim njen izdelek in potem reče 'saj vem, da je premalo natančno, zate itak ni nikoli dovolj dobro' ... čeprav to sploh ni res. Res pa je, da takrat, ko vem, da bi lahko naredila bolje, to tudi povem. Npr. riše enkratno, piše pa ko kura in vem, da lahko piše lepše in bi se lahko bolj potrudila :-)
Komplet pa je krasen stranski produkt! Pa všeč mi je podpis na poli ritki. Bravo! Jaz še zbiram pogum za črkovno klobasanje :-))

Maja pravi ...

Včasih nas otroci prizemljijo bolje kot kdorkoli drug. Naša stvar pa je, kaj bomo s tem naredili.
Izdelke sem pohvalila že v živo, so čist mojih barv, podpisek pa je enkraten. Ko boš imela kaj časa odveč, se lahko spraviš na MK :)

Sonja pravi ...

Hja, pa je bil res tuš. Ampak so vedno tako zelo iskreni, da se splača razmislit :)
Kompletek je pa lep. Tudi poli ritka s podpisom.

Kate pravi ...

:))) A ni fajn, da imamo taka prijazna bitja doma? Sicer pa nam verjetno samo dobro želijo s tem, ko nas občasno skritizirajo. Saj je vse dobronamerno :)

Obesek pa tudi mojih barv, ful dober! Ritka pa ful fancy!

Mojca pravi ...

vse prevečkrat ponavljajo naše stavke, kajne? :) toliko, da nas spomnijo, nehote sicer, kakšna spodbuda so:)))
nakit pa mega.

BojaMoja pravi ...

:) bolje je dobiti iskren komentar kot pa takega, ki ti v danem trenutku ustreza.
Verjetno tvoja hči vidi, kako se trudiš in bi te rada še sama spodbujala ♥ ♥ ♥

Neža pravi ...

Sem šla najprej slikce pogledat ... in res je super podpis!

Komentarji pa ... tudi jaz že počasi padam na rit ob komentarjih moje Nike, ko bo še Aljaž začel bo še bolj pestro. Iskreni pa so, nimaš kaj ;)

Fabi pravi ...

¡Maravillosas creaciones!
Te he dejado varios premios en mi blog.
Un abrazo.

Nadia Her pravi ...

magnifique travail! j'aime beaucoup vos créations!

Katarina pravi ...

uaaa majda, tole je super!!!! mal se še ne znajdem, da bi našla fotke vseh izdelkov:)

Maria João Almeida pravi ...

Amazing colours! That technique is very nice :)