nedelja, 1. november 2009

OGNJENI KRST

MaKriMa je za nami! Uspešno smo prestale ognjeni krst s prvim tridnevnim slovenskim poli-dogodkom. Zahvala gre vsem, ki ste nam zaupale in se nam v štirih popoldnevih, kolikor je navsezadnje trajala naša poli-delavnica, pridružile pri ustvarjanju nakita.


Ustvarjanje millefiori vzorčkov nas je že v prvem popoldnevu do vratu in še čez potopilo v barve. Izdelale smo cvetni vzorček po načinu, ki sem se ga naučila v Angliji od Iris Mishly, nadaljevale pa s pravljičnimi hiškami, katere sem na začetku občudovala pri svoji učiteljici Terezi in jih sedaj kar veliko uporabljam pri izdelavi otroškega nakita.


Za osnovo rožic smo izdelale dva "skinner blenda", jih prerezale na četrtine in skombinirale v nov vzorček - cvetni list. Po večkratnem rezanju in ponovnem sestavljanju (multipliciranju) smo dobile cvetni listek s prelivajočimi se barvnimi resicami. Moji vzorci so nastali takole:




In takšne so pravljične hiške, ki jih bom v kratkem porabila pri krašenju kozarčkov in otroškem nakitu:

Seveda sem se v naslednjih dneh morala pridružiti delavnicama Kristininih transferjev in Majinih zapestnic, vendar še nisem končala izdelkov.

Veseli pa me, da jih je uspelo končati vam, ki ste se delavnic udeležile in imam priložnost občudovati nov nakit po vaših blogih. Če se srečamo na kateri od ljubljanskih ulic ne boste več le obraz z interneta, čeprav bom vaša imena najbrž še velikokrat pomešala (hja, tukaj me spomin pušča na cedilu).

Prva MaKriMa me je obogatila za novo dragoceno izkušnjo poučevanja, še dragocenejših poznanstev in dve prekrasni darilci. Prvo mi je poklonila Kitty in ga bom v naslednjih mesecih veliko uporabljala, saj moram predelat veliko knjig (obljubila sem si, da končno že napišem tisto magistrsko):


Drugo darilce pa je novoletna čestitka, ki jo je narisala Renatina hči:


HVALA VSEM!

8 komentarjev:

Kate pravi ...

Zadnje dni se tako povsod ponavljam, pa sem bom še tukaj :) Krasna zadeva, učenje in druženje. Dobra družba, fajn organizatorke ... pa kaj bi še želele boljšega? Morda edino ponovitev oz. nadaljevanje :)

Nena3110 pravi ...

Divno je kad mozes svoje znanje i rad podeliti s nekim, u drustvu je sve lepse!

K pravi ...

Kitty, ne Darja :D

K pravi ...

Pa fajn je bilo, prav fino!

Renata pravi ...

Se kar pod celoten komentar od Kate podpišem.

Blo je res fino fajn!

Nataša pravi ...

Čestitke za uspešen projekt - vsepovsod berem samo navdušenje in gledam krasne izdelke. Super ste!

Suzy pravi ...

Čestitke za uspešne delavnice.

Darža pravi ...

Super je bilo...toplo priporočam tistim, ki ste predolgo razmišljale. Že to, da na enem mestu vidiš toliko reliefnih tekstur in da jih lahko uporabiš je bilo vredno. No pa, da o vsej pozitivni energiji, ki smo jo sevale niti ne pišem ;-)

Hvala vsem trem organizatorkam in ostalim udeleženkam za prijetno popoldne!