ponedeljek, 8. junij 2009

MOJA PRVA

Po Majini nedeljski hiperprodukciji izdelkov s Polymer Play Day's in po Kristininem prečudovitem obesku postavljam na ogled mojo prvo. Končala sem zapestnico, ker je doslej še nikoli nisem izdelovala in me je reeeees zanimal končni rezultat.

Zelo sem uživala v oblikovanju in iskanju popolne oblike (saj veste, popolnost je subjektivna zadeva). Donna Kato naredi obliko res perfektno in temu posveti največ časa in pozornosti. Pravi, da če narediš obliko super, imaš kasneje toliko manj dela in težav. Izdeluje zapestnice s tremi ali pa štirimi "valovi", oziroma zadebelitvami, ki jih krasi sicer z enostavnimi vzorci, ki pa dajejo maksimalen efekt.

Sama sem se odločila za tri kar se je izkazalo kot pamena odločitev za prvič. In pri oblikovanju sem bila res potrpežljiva, koraj tako kot Maja:


Za oblikovanje sem porabila veliko časa, saj je zapestnico potrebno opazovati z vseh možnih zornih kotov in jo popravljati v neko harmonično celoto. Naredila sem nekaj napak, ki jih pri naslednji izdelvi prav gotovo ne bom ponovila. Zadovoljna sem, ker sem poskusila narediti črtkaste spirale, ki na Donninih zapestnicah izgledajo tako megastično:

Še več efekta dajejo zapestnicam živobarvni vzorci, saj na črni podlagi kar zažarijo in dajejo poseben čar. Sama nisem imela nobene barve, ki bi šla k rdeči. Zato sem enostavno naredila skinner blend, ga zavila pol v eno in pol v drugo smer, da sem dobila dva različna efekta in prilepila odrezane delce na oblikovano površino.
Pred tole lekcijo sem imela namen kupit mega ekstruder. Pa vidim, da je vse kar zares potrebujem kakšna steklenica ali pa kozarec pravih dimenzij, ki mi bo služil kot podlaga za oblikovanje. Poskusila bom narediti še kakšno zapestnico iz Fima, da vidim, kako se obnese pri oblikovanju. Sporočim rezultat!
Zdaj pa je ura skoraj pol polnoči. Nočko vsem!

11 komentarjev:

K pravi ...

Strašno, strašno všeč!

Renata pravi ...

Prekrasna je!!

Hali pravi ...

Saj veš, kako je..prve ne pozabiš nikoli. Prekrasna je!

Maja pravi ...

Donna ruls! Tvoja zapestnica pa tud!

teomia pravi ...

glede na to da je prva izgleda zelo zelo lepo pa še barvna kombinacija je zakon.....perfektno za moje pojme in seveda za prvič.....

Kristina pravi ...

Swirlčki se strašno dobro podajo k valovom, podložila si jo pa tudi perfektno.

Kate pravi ...

Ja, ja, se ji vidi, da je prva ... :)))) (joke, joke!) Super cool! Barve, kombinacije, preliv ... nice!

Tanja pravi ...

Jaz sem brz besed. Sploh ne dojamem, da to dejansko pride izpod človeških rok. Res noro izgleda.

Boidi lepo, Tanja

Tanja pravi ...

Majda, poglej moj blog.

Bodi lepo, Tanja

Milica Bubanja pravi ...

Zapesnica je čudovita, tako lepo, natančno izdelana!!! Bravo!!!

Ana pravi ...

Čudovito!!