četrtek, 1. januar 2009

DECEMBERSKI NAKIT

Zime ne maram preveč. Mraz, kratki dnevi, premalo sonca....vlaga vsepovsod. Če ni snega, mi je zima čisto odveč. Všeč pa mi je december. Tudi če ni snega. Je čas pričakovanja, praznovanja, druženja in obdarovanja. Vsakdanji ritem se nam nekoliko umiri, malce več časa imamo za družino, prijatelje. In potem prazniki! Čas, ko sem postorila nekatere malenkosti, ki jih sicer ne bi. In več časa za moji mali "žabici", saj so bile počitnice zares kar dolge. Seveda tudi čas za zoprne prehlade, ki pokvarijo praznične načrte! In da, čas za fimanje!

Tokrat sem malo eksperimentirala in mešala Fimo Soft in Fimo Classic. Rezultati so me presenetili, tudi v negativnem smislu. Barve, ki so bile pred utrjevanjem sijoče in svetle so po utrjevanju precej potemnele. Prej dober barvni kontrast je izginil in..... rezultat me ni ravno navdušil (perle so izdelane iz Fimo Classic bordo - št. 23 in iz Fimo Soft oranž - št. 42):














Pri polimernih masah mi je najbolj všeč njihova barvitost, neomejene možnosti kombiniranja in mešanja barv. V tem je res mojstrica Maggie Maggio . Ima tudi super video o kombiniranju in mešanju barv "Smashing Colors". Se še nisem lotila njenih "receptov", moje barvne kombinacije pa so uspele takole:









































DECEMBER'S JEWELRY
I don't like winter. It's cold, and wet and there is almost no sun. Snowy winters are just a bit better. But I like December. It's time of expectations, celebrations, meetings with friends and family and it's also time of presents. In December I normally have enough time for family and hobbies. I made a lot of jewelry this December and many pieces already had new owner.
I discovered Maggi Maggio Smashing Colour Video. Yes, I have to learn a lot about color mixing and color combinations.

1 komentar:

Maja pravi ...

Pozdravljena! Dobrodošla med blogerji. Prav vse tvoje kreacije, od prve do zadnje, so fantastične. Je res kot sem prebrala na Majinem blogu - res obvladaš. Se zagotovo še vrnem.