ponedeljek, 6. december 2010

BELA JE .... RDEČA!


Tale nestanovitnost Fimove bele me že malo jezi. Pri mešanju z drugimi barvami sicer ne pride do izraza, ampak takole me pa tisti roza odtenek prav moti. Neprijazno razkriva robove posameznega vzorčka, ki se sicer z gladenjem lepo zabrišejo. Ne pomaga ne čiščenje strojčka, ne brušenje, ne poliranje. Zadeva ostaja roza in pika.
Zelo intenzvno razmišljam, da po porabi zaloge zamenjam poli glino. Navdušuje me Kato, ki je cenovno sicer veliko dražji, ampak ima svoje kvalitete.
Zadnjič sem preskusila Studio Sculpey, ki sem ga dobila spomladi v Franciji. Zelo lepo se zgnete in ima satenast otip. Tudi videz po pečenju je mat, malo radirkast. Ampak ne mehak. Trdnost ima odlično. Brez problema prenese mešanje s Fimom.
Zdaj me mika, da sprobam še Pardo, ki mi ravno tako že od pomladi in istega dogodka leži v predalu. Mogoše si prej kupim še kakšen barvni ton...
Uživajte v decemberskem ustvarjanju!
Majda

11 komentarjev:

Sonja pravi ...

Jah, fimo ima svoje muhe :)
Ampak Pardo, ta ti bo šele dal vetra :) Mehak, packajoč, barva se prenaša tudi z nepečenega na pečeno maso, če ga že pečenega na kaj barvastega nasloniš, dobi barvno packo.. grrr.. je pa res, da je naraven in da imajo veliko barv :)
Še dobro, da imam zdaj Memories blizu, sem si zadnjič kupila Kato. Ga moram še preskusit.

Helena pravi ...

Hm, res je šment, če si nekaj zamisliš, nastane oz. spremeni pa se v nekaj drugega.
Ampak tvoj izdelek je kljub temu krasen!

Pravljičarka pravi ...

Jaz pa imam z belim fimom zaenkrat kar srečo. Se mi še ni obarval na roza. Ampak ko ga dam zraven belega Kata, je pa velika razlika. Da ne omenjam razlike v trdnosti. Tako se tudi jaz zdaj veselim bližine Memorisa, ker imajo Kato.

Ampak, če ne gledaš prav pod lučjo se ne vidi rozastega odtenka.

Renata pravi ...

Očitno sem tudi jaz do zdaj še imela srečo z belim fimom. Je pa res, da imam še ta starega. Od drugih poli glin sem sprobala Cernit, ki mi ni bil ravno všeč (=čudne barve, take porcelanaste, edino bela je pa res bela) in črno Kato. Me pa seveda mika probat še druge, a absolutno premalo delam in moram stare zaloge porabit :-)

Mi je pa tale tvoja črno bela kombinacija strašno všeč! In vedno znova sem ti fouš za vse klobase ...

K pravi ...

Jaz sem nad belim fimom zadnjič totalno znorela, čisto nov paketek se je zdrobil na prafaktorje, ko sem ga hotela pregnest. Na lagerju imam za sprobat studio sculpey, pardo in cernit. Pa tudi že kar nekaj časa čakajo, da pridejo na vrsto, abup. A Kato imajo pa v Memoriesu? Zaaanimivo, zaaaanimivo.

Sonja pravi ...

K, ne sam Kato, tudi Sculpey :) ne sicer celega nabora barv, kako pa le :)

Hali pravi ...

Tudi jaz še nisme opazila, da bi bela potegnila na roza. Sicer pa krasna kombnacija bele in črne, lepi vzorčki!

Andreja pravi ...

Uf moje znanje in poznavanje se preneha pri fimo ampak ti kar preizkušaj ostale variante. Jaz bom samo občudovala. Saj ni važen material, vse kar narediš je čudovito in saj veš, sem tvoj fan☺

stella pravi ...

no jaz fimo mase ne uporabljam .... še, in jo tudi bolj slabo poznam
kar pa bom napisala ni tolažba amapak iskrenost.
meni sto tile izdelki čista 10.

Mena pravi ...

Olá!
Espero que o teu Natal tenha sido maravilhoso, na companhia da tua família! Desejo-te um fantástico 2011.
Bj
Mena

Epin Accessories pravi ...

As a Newbie, I am permanently exploring online for articles that can be of assistance to me. Thank you!
Glass Pearl Beads