nedelja, 28. marec 2010

SWAPANJE (Clay Corbieres 2010)

"Francoski swap pravilnik" je zahteval izdelavo ATCjev (Artistic Trading Cards). To je ena umetniških zvrsti, ki se v zadnjem času predvsem na zahodu širi z bliskovito naglico. Umetniško izražanje s pomočjo malih kartic, velikih tja do 8 x 10 cm postaja obsesija mnogih in niti mi se ji nismo mogli izogniti.

Pravila so zahtevala izdelavo kartic velikosti cca 4*6 cm. V te dimenzije se je odlično prilegal modelček čajnika, in tako so imeli moji ATCji pač obliko čajnika.

Se mi zdi, da vsi udeleženci policlay dogodkov kar malo nestrpno pričakujemo izmenjavo prinšenih umetnin in da prav uživamo v izmenjavi, saj imaš takrat res priložnost srečati in si pogledati v oči z vsemi. No, tokrat je bilo malo drugače. Francoska varianta swapa je bila izvedena tako, da smo ob prihodu vsi oddali svoje "pridelke", ki so jih nato organzatorji razvrstili v enako število zavitkov, kot je bilo število "swaparjev". Nekateri niso uspeli izdelati kartic za izmenjavo, morda jih kdo drug tudi ni želel....

Skratka, ob sobotnem kosilu nas je na odru pričakalo veliko število lepo zavitih paketkov. O, kartice, komaj čakam! Sama sebi sem bila hvaležna, da sem se potrudila in izdelala kartice, saj so tiste, ki jih niso, posebej poklicali in jim izročili paketke z nekoliko manj karticami. To pa bi bila blamaža! Ker nikogar nismo obmetavali z gnilimi jajci in paradajzi zaradi tega, so vsi preživeli in se skupaj znami "ta pridnimi" veselili paketkov.



Odpiram.....


.....tele lepotce!

Iz slovenske zasedbe:


Opedenani u nulo:


Malo funky:


In ostali svet:

Tako imam spet lep spomin, malo zbirko različnih tehnik in množico inspiracij za naprej. Samo ne me vprašat, kateri je od katere! Podpisani so večinoma z inicialkami. Morda mi bodo punce na Flickru označile svoje ATCje!
Uživajte v sončni nedelji!
Majda

5 komentarjev:

HRANDICA pravi ...

UAAAAU, KOLK LEPOTE. MISLIM, DA JE BILA TA DELAVNICA RES PAŠA ZA OČI.

Maja pravi ...

Like it, like it, like it... še posebej tistega z žirafco!

Renata pravi ...

Wow, krasni so!! Po mojem tele delavnice niso samo paša za oči, so prava hrana za dušo ... mmmmm

Jana pravi ...

Moj najljubši je Be addicted. Na zadnjo stran sem mu že nalepila magnet.

moi pravi ...

O, kako lepa zbirka.