torek, 31. marec 2009

MODRINA IN...

Modra barva je ena tistih, ki me spremlja že od nekdaj. In pravzaprav je ena mojih priljubljenih barv še danes. Kot otrok sem bila pogosto oblečena v modro, mislim da iz povsem praktičnih razlogov (pri fuzbalu se človek umaže) in ne samo zato, ker je to pasalo k mojim modrim očem. Sestra pa je bila vedno v rdečem (mislim, da to ni nič v povezavi z njenimi očmi).

Tokrat je bila modrina izbira Nataše, ki bo nosila ogrlico. Zaželela si je čisto navadne ploščate perlice kljub mojemu prepričevanju, naj preskusi kdaj tudi kakšen drug stil. Če sta barva in oblika enostavni, potem pač nisem komplicirala z zapletenimi vzorci. Važno je, da se barva ujema z njeno poletno majčko s Korčule.

Drugi večer sem se lotila "krojenja" nove oblekice za kozarček. Sicer naj bi bil bolj v modrem in s hiškami, pa mi nekako ni šlo. Ko sem rezala Fimo in še tako velik vzorec, kot je bil, se je tanka rezina, ki jo rabim za lepljenje na steklo, pomečkala, zdeformirala....Ena je bila kvadratna, druga romboidna, tretja spet kar nekaj! Me je zjezilo in sem vse zreciklirala v "poli-kaka". Potem sem se lotila zadeve drugače in nastal je čisto uporaben kozarček (jaz bi dala noter bonbone, tiste MM):
Na koncu sem sestavila še dve ogrlici iz rjavega seta bunk od prejšnjega tedna. Kombinirala sem z lesenimi perlami, ki so sicer precej živo kombinacijo barv malo umirile in (upam) ji dodale kanček elegance.



Lepo se imejte!

4 komentarji:

Hali pravi ...

mmmhmmm , modra sicer ni "moja " barva, samo tale je prekrasna...in lonček...ja ja ravno pravšnji za mm bomobončke :-)

K pravi ...

Čudovito oblečen kozarček!!

Maja pravi ...

Jaz pa seveda padem na ta rjavo!! Perle so ti fenomenalno uspele!! Pri tebi mi je všeč, da nanje nanizaš toliko vzorcev!! Moj millefiori se začne in konča pri štirih rpžah na eni kugli...

Kristina pravi ...

Zanimiva tale modra - uradno je ne maram preveč imam pa morje ampak res morje izdelkov v modri in tudi pri kupljenih perlah prevladujejo isti toni. Vsi tvoji izdelki so mi super všeč. Kozarček je definitivno za cukrčke.