petek, 27. avgust 2010

"KLIMTOMRZLICA"



"Klimtomrzlica" pri meni še kar ne popusti. Še nekaj klobasic je za porabit in malo že grozijo z izsušitvijo. Zato sem nakombinirala spet dva obeska, še kakšen bo nastal v kompletu z uhani. Nastalo pa je tudi kar nekaj perl, ki bodo počasi dobile mesto v kateri od ogrlic. Tokrat sem nakombinirala dve, eno simetrično in eno asimetrično.
V živo si ju lahko ogledate tudi na Art Marketu na Bregu, kjer vas vsako soboto med 9.00 in 16.00 uro pričakuje približno 35 umetnikov s svojimi unikatnimi izdelki.
Držite pesti za sončno soboto!
Majda

četrtek, 26. avgust 2010

PRIKRITO OČEM


Včasih, ko me prsti in glava ne ubogajo pri ustvarjanju, pa bi vendarle nekaj delala za svojo mizo, pospravljam svoj ustvarjalni kotiček. No, ni več kotiček, je že kar velik kot, pol sobe pravzaprav, pa še v kakšni omari se skriva nekaj materialov. Tako sem iz svojih barvnih lončkov pobrala nekaj ostankov in zmešala nove odtenke, ostalo pa mi je tudi precej tiste sivo – rjave – nedoločene barve, ki se ji strokovno reče Fimo-kaka.
Pečenje osnov za zapestnice je bila tako rekoč logična posledica in prikrivanje nečedne vsebine pred pogledi s pisanimi vzorčki prav tako. Stranski učinek sedenja in gnetenja je pri meni velikokrat tudi ta, da mi misli odplavajo….
Preblisknilo me je, da smo ljudje včasih, kot te zapestnice. V sebi zadržujemo premnoge strahove, dileme, neprijetne dogodke, bridke spomine, neizjokane solze, prikrite slabe odnose in druge sestavine, ki barvajo našo dušo v temne odtenke neke neopredeljene barve. Vse to mojstrsko prikrivamo z veselimi nasmeški in šalami ter se vedemo, kot da je vse v najlepšem redu. Na zunaj vendar mora biti vse v redu!
Naj zapestnice ostanejo, kot so. Vam vsem pa želim, da blestite v veselih barvah tudi odznotraj!
Majda

ponedeljek, 23. avgust 2010

THE END





Neeeee, ne bom nehala ustvarjat! Samo mojega letošnjega dopusta je konec. Pa bi zmoga še eno tri-tedensko dozo! Tolažim se s tem, da bom tu in tam "ukradla" še kakšen dan.
Podopustniško razigrana in barvno razpoložena sem se ozirala tudi po idejah. Motiv je sposojen pri Frey Wille, barve pa so kar nekaj, kar je padlo ven iz mojih steklenih lončkov (namešala sem ostanke, ki jih po različnih barvah shranjujem v steklenih lončkih - rumene tone skupaj, rdeče skupaj itd.) Preden je nastalo kaj vrednega objave, sem videla, da sploh nisem edina, ki jo je prestižna serija nakita prepričala, da preskusi katero iz njene zakladnice idej. Klavdijo je navdihovala serija Heavenly Joy, medtem ko sem se jaz spet lotila "klobasanja". Nastala je cela ulica malih hišk, potem me je zaneslo še v "orinetalsko gradnjo".
Katera pa je vam bolj všeč?
Uživajte v zadnjih počitniških dneh!
Majda

petek, 6. avgust 2010

INSPIRED BY...




Veliki umetniki, kot je bil Gustav Klimt, so še vedno inspiracija za mnoge. Tokrat je bil "maestro" tudi moj navdih. Barve in vzorec sem obrnila nekoliko po svoje, tale Klimt se je očitno izgubil v Fimolandiji!
Nastala je serija štirih obeskov, ki so bili del ponudbe na moji stojnici. Medtem, ko sta okrogla že našla novi lastnici, preostala dva čakata na "pravo oko".
V eni od škatel pa doma čakajo na pravi navdih (in dodatke!) še perle, ki jih bom skombinirala.....no, najbrž bosta nastali dve ogrlici.
Joj, kako minevajo ti poletni dnevi. Prehitro! Se tudi vam zdi tako?
Topel pozdravček vsem!
Majda

torek, 3. avgust 2010

OTROŠKE MODROSTI


Otroci nas včasih res presenetijo s svojo modrostjo in izjavami. Tokrat brihtici nista moji hčeri, pač pa nedobudneži nakupovalk z Art Marketa.
Prva je bila mala deklica, ki si je nadvse želela eno od zapestnic s Kitty motivom. Mami ji je rekla, da sta potrošili že ves denar in da je ne moreta kupiti. "Potema pa morava nujno na bankomat!", je rekla malčica.
Druga zgodbica se je zgodila meter naprej pri Petri. Situacija precej podobna. Tokrat so bili z mamico trije dečki, ki so si ogledovali Petrine čudovite kure in škatlice. Ja, spet je bil mamičin izgovor, da nimajo več denarja. "Potem boš morala pa še veliko v službo hodit!" je pribil eden malih nedobudnežev.
Doživite tudi vi utrip Art Marketa! Obiščite nas na Bregu!
Majda