ponedeljek, 10. maj 2010

SAJ JE SAMO MOJE MNENJE...


Velikokrat se nasmejem kakšni e-pošti z otroškimi komentarji in izjavami, ki krožijo med nami. Kako prisrčni so v svoji resnicoljubnosti, ko povedo vse direktno, brez olepševanja. Ko ne manipulirajo in se ne pretvarjajo, ko ničesar ne "zavijajo v papir", v čemer smo odrasli včasih pravi mojstri! In pogosto me spravita v smeh tudi moji babuški, s svojo nepostrednostjo, z včasih preodraslim razmišljanjem in drugič spet z nerodnim besednim izražanjem.
Včeraj me je "stuširala" Zoja. V času popoldanskega počitka naše male budilke Zale(v nedeljsko jutro nas je prebudila ob 6.30) sem se malo priklopila na web in brskala, medtem ko je Zoja brala knjigo.
Čisto sem padla v fotke, ko me zdrami glasek za hrbtom: "A ti je všeč?"
"Ja, a ni dobro?" odvrnem.
"Hmmmm. Saj je samo moje mnenje. Ampak se mi zdi, da tale gospa dela bolje od tebe!" se pritisne ob moje lice. Verjetno je izraz na mojem obrazu postal drugačen, ker je takoj nerodno pričela popravljati svojo izjavo:"No, pa saj ne toliko bolje, ampak drugače, no. Saj veš, kaj mislim. Se mi zdi, da se ta gospa veliko bolj potrudi!"
"Akhm." Je bilo vse, kar sem izustila. "Misliš, da bi se jaz morala bolj potruditi?" vprašam.
"Mislim, da znaš tudi bolje." me je z mojimi besedami (tako jo ponavadi spodbujam k lepemu pisanju) in poljubčkom na lice odpravila, ter se vrnila brat knjigo.
No, toliko, da veste. Znam tudi bolje, samo potrudit se moram!
Želim vam veliko lepih komentarjev o vašem ustvarjanju!
Majda
P.S. Na fotkah so "stranski produkti" lekcije s Carol B. Tokrat sem pokazala tudi ritko - pa saj vidite, s čim se hočem pohvalit!

sobota, 1. maj 2010

PREDPOLETNI IZZIV



Klavdijin izziv zaključujem dan prepozno, pravzaprav dva, ker je ura že skoraj dve ponoči. Pa kaj bi to! Dobra volja je najbolja in mislim, da sem jo vseeno pokazala.
Že od vsega začetka sem vedela, da bom morala iz izbranih bunkic izdelat nakit. Izbirala pa sem nekoliko nespametno:"Všeč!" "Malo manj všeč." "Všeč!" "O, moja!".... Po trenutnem navdihu mi je uspelo nabrati zbirko popolnoma različnih perl. Izziv, kako skombinirati nosljivo celoto, je bil kar precejšen.
Kako mi je uspelo, pa presodite same.
Nočko! Ja, in privoščite si kakšen prvomajski piknik.
Majda