petek, 20. maj 2011

DIPLOMA







Moja diploma je že kar nekaj časa za mano in trenutno na še kakšno drugo nič ne kaže. Ampak, nikoli se ne ve, kaj nam prinese življenje in kaj vse se bomo morali, ali pa se hoteli, še naučiti! Pravzaprav zelo občudujem ljudi, ki gredo po desetletju ali dveh službe znova študirat. Pa ne le toliko, da bi nekaj malega dokončali. Vse od začetka. Nov poklic. Začnejo gradit novo kariero! After forty!

Ena teh vztrajnežev je prijateljica Mateja, ki je pred leti zbrala pogum in voljo, da enostavno pusti vse drugo in gre za svojimi sanjami - šturirat psihologijo, natančneje družinsko psihoterapijo. Verjetno je odveč povedati, da je vse opravila v roku, z odličnimi ocenami. Ker je to tisto, kar jo zanima in kar si verjetno želi početi do konca življenja.

Take zgodbe me vedno navedejo na razmišljanje o sebi, o svojih hotenjih in dosežkih, o svojih sposobnostih in zmožnostih in o tem, kaj v resnici je tisto, kar bi si želela uresničiti v življenju. Ko premišljam o vseh možnih scenarijih in rezultatih se zavedam, da sem nekje v vrtincu časa in ob vseh "pomembnih"stvareh tudi malo pozabila nase in na svoje želje. Verjetno se to zgodi v določenem življenjskem obdobju vsake ženske. Dobra tolažba?!?

Imejte se rade in ne pozabite na svoje želje!

Majda

sreda, 18. maj 2011

BARVNA EKSPLOZIJA







Sodelavka Nataša je s svojimi željami na moji mizi povzročila pravo barvno eksplozijo. Je ena tistih žensk s posebnim stilom, ki ne glede na uro dneva izgledajo "kozt iz škatlice" in glede oblačenja in dodatkov vedno točno vedo, kaj hočejo: "Naj bo pisano. Zate kar preveč pisano. Veliko pink, pa roza. Ja, pa turkizna mora biti. Pa tista zelena, čist svetla, ko od limete. In ne preveč rdeče. Pa "šajnat" se mora, saj veš. "

Ta nazoren opis je kar sam vodil k viru ideje - Frey Wille. Neponovljiv in drugačen in pisan! V barvah, ki nas spravljajo v dobro voljo tudi v manj sončnih dneh, kot je današnji!

xoxo

Majda

ponedeljek, 16. maj 2011

NOVI PODVIGI


Prejšnji teden je minil v znamenju vsakodnevnega obiska tivolske kotalkarske ploščadi, kjer se je Zala učila rolati. Z veseljem je v popolni "bojni" opremi pričakala prvo uro rolanja. Sicer je že malo znala stat na rolerjih, kaj več pa ji do začetka učenja še ni uspelo.


Bila je zelo pridna rolerka, pozorno je poslušala in sodelovala in.....

...prve ovinke je speljala, kot bi mignil. Limonce, ananasi, kiviji in podobno rolersko "sadje" je kar letelo izpod njenih kolesc in že prvo uro se je naučila lepo zavirati.





Seveda tudi brez "bojnih" ran ni šlo. Pri enem od padcev si je grdo popraskala komolec. Z malo spodbude se je takoj spet pridružila v skupino učiteljice Nine, ki ji je bila od vseh najbolj všeč.

Tako imamo po tednu dni druženja z inštruktorji šole Lucky Luka super rolerko in vzpodbudo več, da tudi sama spet obujem rolerje.

Lep teden vsem!

Majda

ponedeljek, 9. maj 2011

ZAVOZLANKE













Verjetno se vsi spomnite reklame za Orbit žvečilne, ko damo po obedu začno oblegati mali skokci v obliki krofka, lončka, čokoladice ipd. No, dama ima na sebi tudi simpatično zavozlano ogrlico.

Skratka, reklama in pa en prijateljski namig so me prepričali, da bi moje perle na zavozlani špagci super stale. Pa sem naredila poskusno serijo. In to v barvah, s katerimi sicer ne znam početi drugega kot narisati kakšen, že malo "pocukran" sončni zahod. No, pri črno beli mi je pa že malo steklo in sigurno bodo že v kratkem nastale še turkizne.

Zdaj mi je skoraj malo žal, da sem v osnovni šoli že po prvi uri zapustila krožek makrameja in da mojega Dja nisem bolj upoštevala, ko mi je na najinih avanturah, ko sva se še brez otrok preganjala s čolni po Jadranu, pokazal kakšen lep mornarski vozel. Sicer pa mi jih lahko pokaže še enkrat! Če držijo čolne na pomol, bodo pa menda tud ogrlico okrog vratu, ne?

Držite se tudi vi! Tale delovni teden bo za dan daljši od prejšnjega!

Pozdravček, Majda

torek, 3. maj 2011

ŠE DOBRO

Še dobro, da imamo bloge in še dobro, da prebiram Majin blog. Drugače najbrž nikoli ne bi vedela, kako se čist tako v resnici reče tejle stvarci za na torbico. GRI GRI je menda tisti res ta ravi izraz in lani sem se jih lotila na bolj klavrn način.



Ja še avtu dajo veliko dodatne opreme, da boljš izgleda ne? Pa sem še jaz svojim "oskubljenčkom" namenila nekaj kozmetičnih popravkov. Predstavljam nekaj "sfrizirancev":






In mimogrede mi je ta ista Maja prilepila še eno lušno nagradico, ki sem je zelo vesela, še posebej po dolgem sušnem obdobju objavljanja na blogu. Ne bom več dajala obljub, da bo bolje in da bom večkrat kaj prilepila na tole stran. Potem vedno zamočim, predvsem na svoje lastno razočaranje.


No, in vendarle nagrada, ki je lepa, ampak si jo je treba prislužiti...


... in odgovoriti na nekaj vprašanjc:


1. Kaj me inspirira za naslove objav? Ponavadi je naslov objave tisti, ki ga nazadnje zapišem. Pnavadi vedno prej najdem zamisel za tekst, kot za naslov. Ja, torej me inspirirajo teksi objav. No, pa tudi dogodki, kaj od prebranega, predstavljeni izdelki, meni drage osebe in še kaj bi se našlo.


2. Opiši se v štirih besedah! Uf, ta je pa težka (ko imam tolk superlativov na zalogi), hmmmm, ja sem precej potrpežljiva, prilagodljiva, razumevajoča, pa včasih premalo vztrajna in premalo samozavestna. Sicer pa je moj karakter pisan približnotako,kot stvarčice, ki jih izdelujem.


3.Najljubši citat: V zadnjem času se pogosto ozrem na citat, ki mi ga je lepo natisnjenega poslal eden od predavateljev in govori o uspehu: "Smejati se pogosto in mnogo, doseči spoštovanje inteligentnih ljudi in pozornost otrok, zaslužiti odobravanje poštenih kritikov in potrpeti izdajo lažnih prijateljev, ceniti lepoto, najti kar je v drugih najlepšega, zapustiti svet malo boljšega - pa naj bo to zdrav otrok, obdelana krpa zemlje, ali pa poglobljeni medčloveški odnosi. Vedeti, da je vsaj eno življenje zadihalo lažje, ker si živel... To je uspeh!" (Ralph Waldo Emerson)


4. In še deset blogov, ki jim poklanjam nagrado - brez dvoma pa si jo zaslužijo prav vsi kreativni blogi :


Čas za kreativnost


Liliputi


Roberta Sončnica


Čarovnička


Slovonske technobe


Mc Crafty


Marnino veselje


Male nore ideje


Hali


Drobtinice


Radi se imejte in veliko se smejte!


Majda