ponedeljek, 31. januar 2011

SAMOKRITIKA



.....če bi bilo lahko bolje, bi najbrž tudi bilo.
Sama sebi sem velikokrat zelo strog sodnik in se seciram z razmišljanji: Če bi tukaj malo drugače... Oh, kako se je pa tule poly obrnil, a sem kakšen zrak not pustila?... Če bi dala malo svetlejšo (ali temnejšo), bi bila pa dobra in bi pričla do izraza. ....
Tega s moram odvadit in samo uživat v ustvarjanju, saj prav zaradi tega sem začela, ne?!?
Uživajte in se ne obremenjujete z nepopolnostmi. Nepopolnosti so del življenja in našega dela. In včasih male nerodnosti naredijo naše delo neponovljivo lepo.
Majda

četrtek, 27. januar 2011

COFFE TIME




Preden se lotim sestavljanja novih vzorcev za pomlad in poletje sem hotela iz škatel spraviti zamolkle jesenske barve. Brez prave ideje sem se začela igrati z vzorčki in za začetek sta nastali dve ogrlici v barvah kave.

Nekaj že videnih vzorčkov je dobilo rdečo podlago in zažarelo nekoliko drugače:

Lepo se imejte!
Majda

ponedeljek, 24. januar 2011

ČRNO IN TOKRAT RES BELO




Res imam rada barve in barvite vzorce. Rada pa ustvarjam tudi s preprosto črno in belo. Sploh črna je zame barva elegance. In vsi vzorci bele in črne so tako jasni in izraziti. Všeč mi je, ker se vidi vsak najdrobnejši detajl. Vidijo se vse posebnosti (tudi tiste napake zaradi katerih se jezim še nekaj časa...) in prehodi skozi sivine od črne k beli in nazaj.
Bela in črna sta zakon!
Katerokoli barvo ste izbrale danes, počutite se lepe in posebne!
Majda



sobota, 22. januar 2011

LONDOMANIJA

Ponovoletno potepanje Maje in Darje po Londonu je v meni zbudilo spomine na moj predbožični potep. Pa tudi obljubila sem, da vam pokažem utrinke s potepanja. Zgodnje jutranje ure mi niso po godu in na Brniku sem bila še vsa zaspana, v iskanju prve skodelice kave. Zato pa me je prihod v London malo po deseti prebudil v trenutku.
V hotelu se nismo niti namestili, odločili smo prtljago in hajd na prvo podzemno postajo. Prva točka ogleda je bil muzej Madame Tusauds. Žal mi je bilo, ker si nisem karte kupila prek spleta. Kakšna vrsta! Več kot polurno čakanje se je splačalo, saj nas je takoj na vhodu pričakoval - kdo drug kot Božiček!


Po druženju s slavnimi "voščenkami" smo nadaljevali ogled v St.Paul's Chatedral.....

....in njeni okolici.

Oglede smo zgodaj popoldan zaključili pri London Tower. Most z vso tehnologijo, ki kljub starosti še danes brezhibno deluje je res nekaj posebnega in vredno ogleda.
Nekateri so se zvečer odpravili gledat musical Mamma Mia, jaz pa sem jo mahnila V Blade Rubber Stamps. Razmeroma majhna trgovinica je zelo dobro založena. Seveda so v tem času povsod vladali novoletni motivi in pri nakupu le teh nisem pretiravala.

Sobotno jutro se je začelo spet z ogledi (ja, če greš na službeno ekskurzijo je to pač tako), ki pa smo jih zaključili v bori uri in se razbežali na vse konce.


Moja sobotna destinacija je bil Covent Garden z umetniško tržnico in vrsto malih trgovin s številnimi ljubkostmi, ki bi jih z lahkoto "posvojila" drugo za drugo.
Poulično dogajanje popestrijo različni umetniki.
Vse je pravljično okrašeno. Zdi se, da so celo resnobni angleži v tem obdobju bolj sproščeni, se veliko družijo in predsvem ogrmono nakupujejo. Trgovine pokajo po šivih od zeloženosti in obiskovalcev, ki so, po občutku sodeč radodarno segali v denarnice in kupovali presenečenja za svoje bližnje.



Sobotno popoldne sem preživela s sodelavkama v velikem šoping centru, kjer sem se mudila predvsem v knjigarnah.
Nedelja pa je bila spet posvečena kulturnemu razgledovanju. Ker smo vse skupne plane našega sindikalca dobro prečrtali že v soboto dopoldan, sem lahko sama pohajkovala okrog. Začela sem v Harodsu, nato pa od Hyde Parka nadaljevala peš do Buckinghamske palače.
Ravno se je menjala straža, ampak se je vse dogajalo predaleč za skromne zmogljivosti mojega starega fotkiča. Zato pa sem imela stražarje z viskomi kučmami priložnost "pritisniti" na svoji poti do Trafalgar Squara:
V ozadju se lepo vidi London Eye, ki ponoči osvetljuje še velik del svoje okolice.


Ker mi je ostalo še debele tri ure časa in je ob reki začelo precej pihati, sem jo ubrala še na Regent Street in Oxford Street, pokukala tu in tam v kakšno trgovino in nakupila nekaj malenkosti za svoje doma.
Ja, sem moram priti še kdaj!
Imejte ustrvarjalen zadnji januarski teden!
Majda