četrtek, 11. november 2010

V DRUŽBI...



...mi kava bolj prija.
Hecki so bolj smešni.
Filmi so zanimivejši.
Jutra so bolj nasmejana.
Dnevi so krajši in veliiikooo bolj pestri.
Pomlad bolj diši.
Poletja so zabavnejša.
Sončni zahodi so bolj barviti.
Skrbi se porazgubijo.
In ustvarjanje v družbi je pravi užitek.
Celo zime so bolj razigrane.
Jabolčni zavitek je slajši.
Skodelica čaja v družbi bolj pogreje.
Mavrica je bolj pisana.......
Privoščite si veliko druženja s tistimi, ki jih imate radi.
Majda

petek, 5. november 2010

UŽITKI


Dobra hrana je eden tistih užitkov, ki se mu redki z lahkoto uprejo. Sama nisem ean teh srečnežev. In se mi pošteno pozna, že vse življenje. Ne bom naštevala, koliko diet sem preskusila v življenju, ampak verjetno bi bil spisek tistih, ki jih nisem, precej krajši. Da ne govorim o tem, da sem doslej v življenju shujšala skupno že gotovo za dve svoji sedanji teži. In verjemite, moj "karakter" je kar precej težak.
Nekje pri odločitvah o ponovnem mučenju telesa in duše z novimi odpovedovanji mi jo je pošteno zagodel želodec. Tokrat se ne da. Vztrajno opozarja na svojo prisotnost. Ne vem, ali je to sindrom "after forty" ali kaj drugega, ampak očitno me je srečala pamet. Ne hujšam več!!!! Sploh ne. Nikoli in nikdar. Čeprav vem, da se zarečenega kruha največ poje, bom hujšala le, če bo to od mene zahteval zdravnik. Drugače pa je moj edini načrt zdrava prehrana in, kar bo verjetno najteže, v svojo dnevno rutino vključiti nekaj gibanja.
Čas je za spremembe, rabim le pogum in vztrajnost, da jih uresničim. In prav zato sem ob svojem portretu (prejšnja objava) narisala vilinksi simbol poguma.
Naj se zgodi pravljica! Nam vsem!
Majda