četrtek, 29. april 2010

V BARVI LJUBEZNI



Pomladansko utrujenost ("after forty" sindroma še ne priznavam) preganjam tudi z brskanjem po svojem poli pokopališču. Delčki za tole ogrlico so kar nekaj časa ležali razsuti v njem. Bili so "stranski produkt", brez posebnega namena. Potem sem jih ob prvem preblisku "zdaj pa mora iz tega nekaj nastat" zložila v zip vrečico. Spokojno so ležali prav na vrhu bolj in manj uspelih poskusov, čakali na pomladno prebujenje in me nagajivo zbadali v oči vso zimo. Vsakič, ko sem prišla mimo!

Pomlad in bližajoči se mesec ljubezni, maj, sta kot nalašč za rdečo! Preden je nastala na vrvici, je nastala na papirju. In sem ugotovila, da je risanje strašno fajn zadeva, še posebej, če dokončne ideje nimaš vnaprej oblikovane. In pri meni ideje konstantno niso vnaprej izdelane! Vse nastaja nekako sproti in zaupam, da se bo dobro kočalo.

Ne poznam psihologije, ampak najbrž ima kaj opraviti z mojo osebnostjo, karakterjem in nagnjenosti k temu, da včasih res stvari prepuščam naključju. In v splošnem zaupam, da se bo uredilo, kot je najbolj prav.

Zaupajmo v življenje, punce, najlepše nas šele čaka!

Majda

Anitin bonbonček

Anitin bonbonček je tako sladek, da vam moram povedat o njem. Pa pohitite, sladka nas že 1. maja!
Anita's candy is soooooooo sweet! I just have to tell you about it! But hurry up, after May 1st you'll miss it!

ponedeljek, 26. april 2010

GLAMOUR NATUR

Rada imam pomlad. Narava se prebudi in dnevi postanejo daljši in toplejši. Zašumi v sosedovem čebelnjaku in po rožnih gredicah se začno sprehajati žuželke vseh vrst! Vse zazeleni in vzcveti. In končno je to čas, ko cele popoldneve lahko uživamo na svežem zraku.
Letos sem po enoletnem odmoru spet začela brskati po vrtu. Priznam - do priselitve v hišo tega nikoli nisem počela z veseljem. Sedaj pa mi lasten vrt in stik z zemljo pomenita kar precej.
Končno mi je uspelo vrt tudi zmanjšati na obvladljive dimenzije in mislim, da bom letos res uživala v njem.
Po letošnjem prvem brskanju sem opazila, da me vrtna opravila sproščajo na drug način kot poli glina. Medtem, ko poli vseeno zaposljuje sive celice do neke mere, je brskanje vrta totalni odklop. Meditacija. Ne moti me fizična utrujenost, ker postane glava čista in pripravljena na nove podvige.
V enem od večerov sem tako dokončala še izdelke, začete na naši prvi MaKriMa delavnici, na Majini lekciji natur glamurja, medtem ko so mi transferi, o katerih nam je govorila Kristina, še vedno uganka - prav vsi trije so se mi "sfižili". No, bo treba še poskusit!
Zdaj grem poskusit spravit skupaj še kakšno francosko lekcijo! Lepo se imejte!
Majda

četrtek, 22. april 2010

VIDIMO SE NA ART MARKETU!

V sobotnih dopoldnevih le redko zaidem v središče naše prestolnice. Če že, me privabi Art Market s svojo pisanostjo in razigranostjo izdelkov, ki se najdejo tam.

Ideja o tem, da bi na njem sodelovala tudi sama, se mi je "tenstala" v glavi že lani. Pa nisem zbrala dovolj poguma za prijavo. No, letos sem ga, še posebej po zelo lepi prvi sejemski izkušnji.
Zato me boste ob sončnih sobotah od 8. maja dalje med 10. in 16. uro našli na obrežju Ljubljanice!
Se vidimo!
Majda

sreda, 21. april 2010

CLAY CORBIERES - Lesson No.1


V zadnjem času me kup opravkov sili v stalno hitenje, delo, delo in še enkrat delo. Volje za nočno ustvarjanje nekoliko zmanjkuje. Morda je to sindrom "after forty" ali pa pomladanska utrujenost, morda še kaj tretjega. Karkoli že je, upam da bo kmalu mimo. Tako brezvoljne sama sebe nisem vajena.
Uspelo mi je zaključiti nekaj kosov, med njimi tudi dve ogrlici naše prve lekcije na Clay Corbieres v marcu, kjer nas je Carol Blackburn popeljala skozi svet barv, kontrastov in poigravanja z valovitim rezilom. Pravzaprav sta nastali dve ogrlici, eno od njih dajem na ogled in komentar, druga čaka na navdih in predelavo, da bo bolj "všečna".
Zdaj pa na delo veselo! Imejte lep dan!
Majda

petek, 16. april 2010

DRUGA V VRSTI


Pridružila sem se Klavidjinemu izzivu in včeraj je do mene prispela škatlica. Spoznala sem Nežo, prav prijetno sva poklepetali. No, zdrava babja radovednost me je že na mestu najinega srečanja povlekla k ogledu sebine:
Ob takem številu, barvah, zanimivih oblikah in designu se človek težko "s prve" odloči, katerih osem izbrati. Izbrala sem jih zvečer, doma. To je tudi razlog, zakaj nisem že včeraj napisala te objave. Izbranke bom skušala porabiti v enem kosu nakita, brez kakšnih posebnih dodatkov. Kako mi bo uspelo, bomo videli vsi čez kakšen dan.

V škatlico je romalo mojih osem perl:

V posebno vrečkico pa sem priložila eno od perl, ki so mi ostale od swapanja na iz Polymer Play Days v Ilkestonu 2009:


Vsebino v kratkem predajam Dunji iz Kranja. Morda že jutri? No, če ne bom hitro zaključila tegale pisanja, bo to danes....
Nočko in sladko sanjajte!
Majda

nedelja, 11. april 2010

NAJLEPŠI DAN

Kateri je najlepši dan vašega življenja? Dan ki je popolnoma drugačen od vseh drugih in spreminja življenja? Dan, v katerem točno veste, da nič več ne bo tako, kot je bilo! Tak, ki bi ga z zlatimi črkami zapisali v veliko knjigo nepozabnih spominov! Tako za vsak slučaj, da tudi v katerem prihodnjih rodov ne utone v pozabo. Dan, o katerem boste veliko in strastno govorili s svojim najbližjim, prijatelji, otroci...
V mojem življenju je več takih dni - dni, ko od razburjenja in pričakovanja v želodcu čutiš, kot da v njem prhuta milijon metuljevih kril!


Brez zapisa si zapomnim datume, ko so se zgodili:


Recimo dan, ko sva se spoznala.....


...odšla na skupni dopust in se zaljubila do ušes....


...in sledila drug drugemu na vseh poteh.

Uživala v dolgih pogovorih, pohajkovanjih, drobnih pozornostih ....

....in se slednjič odločila, da pošljeva vabilo! Na najino poroko! Izdelala sem jih sama in eden od njih tiči v najinem poročnem albumu.

V njem so skrbno zložene fotografije, ovekovečeni dogodki, vredni spomina... Ko sva rekla DA!


Se prvič kot mož in žena poljubila....

...vpisala svoji imeni v debelo knjigo mladoporočencev.


Seveda poročna torta ni manjkala.

Šopek je ujela moževa sestrična Darja, moja priča. Nobena od deklet, ki so takrat lovila šopek danes še ni poročena, tudi ona ne. Morda zato, ker je bil moder?

Poročna darila so vedno zanimiva. Na srečo so uvedli "poročne knjige", da mladoporočenci ne dobivajo več po treh enakih mikserjev.
To je tudi dan, ko je ob tebi zbrana družina...
.....in pravi prijatelji, ki ne glede na življenjsko prelomnico ostajajo s stabo za vedno!


Slavnostni dan se konča v plesu in pisani zabavi, vsi poplesavajo v ritmu najljubših melodij.
SREČNO IN DOLGO SKUPNO ŽIVLJENJE MLADOPOROČENCEMA, ki bosta svoje spomine pisala v to knjigo!
P.S. Maja, hvala ti za vso pomoč pri izdelavi! Brez tvojih rok in vseh pripomočkov, ki jih skriva tvoj delovni kotiček, mi ne bi uspelo!
Majda