ponedeljek, 14. september 2009

POLIDNEVI MaKriMa

Veliko je stvari, ki smo jih že naredile skupaj - šle na EuroClayCarnival, na PolyPlayDays, se vmes velikokrat srečevale za poly-čvek in seveda, najbrž je naravna posledica, da naredimo še svojo skupno delavnico za vse vas, ki se tako ali drugače ukvarjate s poly clayem.
Pred kratkim se je "rodila" MaKriMa, naša prva delavnica, ki jo namenjamo vsem ljubiteljicam in ljubiteljem oblikovanja polimerne gline. Trudile smo se ponuditi pestro vsebino in raznolike tehnike, kako pa nam je uspelo, boste povedali sami!
Maja nas bo naučila izdelave zapestnic brez ekstruderja, z uporabo tekstur in oljnih barv. Kristina nas bo popeljala v svet transferjev - po mojih izkušnjah je transferiranje muhasta stvar, ki zna skravžljati marsiketeri živček, če se je ne lotiš pravilno. 
Če pa vam rožice niso več dovolj in bi si želele izdelati kaj bolj kompliciranega v tehniki Millefiori, pa bo moja delavnica za vas kot nalašč.
Za vse dodatne informacije in prijave sem vam na voljo na fimolandija@gmail.com. In pohitite, ker je število mest v skupini omejeno.
Lep ponedeljek vsem!

petek, 11. september 2009

NINSIJIN BONBONČEK

Na takšen siv petek se prileže sladkanje - NINSI je tista, ki poklanja sladkorček 23. septembra. Vsebina je skrivnost, ampak sliši se vseeno mamljivo,mmmmm.

četrtek, 3. september 2009

NOVA KARIERA

....rešitev za vse, ki iščete novo kariero!
In mimogrede še odgovor Maji, ki me sprašuje, kako tako lepo zagladim perlice. Takšen efekt sem doslej lahko dobila samo s Fimo Soft. Vzorčke, ki jih želim dat na perlico odrežem zelo na tanko (cca 0,5mm do 1mm), jih razmestim po oblikovani perli in nato je potrebno malo vztrajnosti - valjam med dlanmi, dokler robovi ne izginejo. Tak efekt lahko dobiš samo z mehkim polijem kot je Fimo Soft. Ostala dva, ki jih poznam - Fimo Classic in Kato Clay sta pretrda. Nimam pa nobenih izkušenj s Premo Clayem in s Cernitom - ta se sedaj prodaja v Prometeju. Sicer pa je isto kot povsod - vaja dela mojstra če mojster dela vajo. Veliko uspeha pri delu vsem, ki boste poskusile in lep konec tedna (danes je že "mali petek" ne?)!

torek, 1. september 2009

IN THE NAVY

Modrina me spremlja že od mladosti. Spomnim se, da so bile v otroštvu moja oblačila večinoma modra. Morda je bilo tu tudi nekaj praktičnih razlogov, saj sem s sosedovimi mulci zelo rada divjala za žogo, plezala po drevesih in zganjala še druge pobalinščine.

Vsekakor je modra še vedno moja priljubljena barva. Rada delam z vsemi njenimi odtenki. Sicer psihologi pravijo, da modra izžareva modrost in razvoj. Povezuje nebo in vodo ter nas vodi v razmišljanje, svobodo in globino. Poznamo jo tudi v vlogi avtoritete, čistoče ter zaščite. Menda je najbolj priljubljena med vsemi barvami in zlasti v finančnem svetu velja za znak odgovornoti in zanesljivosti (zato imajo skoraj vse borzne hiše moder logotip).
Moja tokratna modra je kombinacija z belo. Ne glede na pretežno rožast vzorec me spominja na mornarske obleke, ki jih lahko občudujemo na postavnih mladeničih v marsikaterem filmu. In se mi zdi ravno pravšnja za današnji dan - začnimo novo šolsko leto"modro".