četrtek, 28. maj 2009

SAYONARA!


Ravno toliko je še časa, da vam dam nekaj na ogled, preden odfrčim. Tole ogrlico sem poimenovala "Indijansko poletje". Tokrat na perle nalepljenih vzorcev nisem nič gladila, pač pa sem jih po tehniki Donne Kato pustila v "reliefnem stanju". Zanimivo odkritje so tudi male perlice v obliki "metuljčkov"-imajo jih v Antusu in Prometeju in se mi zdi, da izgledajo veliko lepše kot navadne. Pa definitivno morajo imeti "mat" izgled. Vse svetlikanje deluje zelo plastično in sploh ne paše na poli.

Težko pričakovani dan je končno tukaj. Ja, gremo. Komaj čakam Kristino in Majo. Sicer moram zjutraj še v službo, ampak to ne moti velikega duha. Včeraj sem pakirala kot nora. Najprej Zojo, ki odhaja v ponedeljek na tabor na Pokljuko - tega res nisem mogla prepustiti naključju (oziroma rokam mojega D-ja). Potem pa sem pakirala še sebe. Minimalka garderobe, vse orodje, beadsi za swap - vam jih pokažem v eni naslednjih objav- in vse skupaj v veeeeelikooo potovalko. Jasno, računam na malo šopinga po nottinghamskih craft shopih. Ko pridem iz službe, vtaknem v ruzak še nekaj malenkosti in gremo novim poly dogodivščinam naproti:
Reportaža sledi!Se beremo!

torek, 26. maj 2009

MAJSKO SLADKANJE 3

Najprej zahvala vsem za komentarje. Resnično sem jih zelo vesela. Imam se za eno tistih ljudi, ki znajo sprejeti tudi konstruktivno kritiko, zato sem vesela vsega - pohval in tudi dobronamernih kritik, na osnovi katerih lahko kaj izboljšam.

Pri žrebanju ostajam pri starem načinu - sprintam vse komentarje, narežem listke in jih zložim, nato pa pomešam in izvlečem.....DIDI! Čestitke Didi. Sem vesela zate, ker si se res potrudila in dvakrat komentirala majske bonbončke v Fimolandiji.
Prvič: "Tudi jaz se pridružujem čestitkam za tvoj rojstni dan, pa da te pohvalim, kake lepe zadevice ti obvladaš, bodi fajn.."
In še drugič: "Joj, kaj naj naredim za tole fenomenalno ogrlico, upam, da mi tale sladkorček ne uide... lepo ustvarjanje še naprej ... topel pozdravček".
Pošlji mi svoj naslov na fimolandija@gmail.com in pošljem bonbonček!

Tako je ostal še zadnji "cukr" - ogrlica in uhani, s katerim se bo nekdo sladkal naslednjo sredo:

V pripravah na Anglijo ne vem, če bom v tem mesecu še kaj objavljala. Se beremo v juniju!

ponedeljek, 18. maj 2009

DRUGI BONBONČEK DOBI...

...SUZY, ki mi zapisala:
"Še eno sladkanje na domačih blogih. Enkratni izdelki. Naj,naj pa mi je tisti finalni komplet."
Suzy, ni finalni komplet, vseeno pa upam, da boš obesek z veseljem nosila in da ti bo prav prišel. Prosim, javi mi naslov na fimolandija@gmail.com, da ti pošljem bonbonček.
Vrečka mojih majskih "candyjev" je torej še na pol polna (pesimisti bodo rekli, da je napol prazna!)! Naj vas spomnim, kaj je ostalo:
Obesek na "buni" s pripadajočim prstanom (25.maj) ....

... in ogrlica v modnih vijoličnih tonih s pripadajočimi uhani (žrebam v sredo, 3.6.)


Saj veste, kaj morate storiti! Nočko!

ponedeljek, 11. maj 2009

LE KDO SE SLADKO DRŽI?

Današnji dan je bil naporen za vse, zlasti za Zalo in Zojo, ki sedaj že trdno spita. Sem mislila, da bomo žrebale skupaj, vem, da bi jima bilo v veselje. Ampak jutri je nov delovni dan, moji "žverci" pa res potrebujeta počitek.
Danes žrebam sama. Pa še printe komentarjev sem pozabila narest. Sem jezna na svojo pozabljivost! Izhod v sili - zapišem številke na listke in ........posladkala se bo K, ki mi je 7.maja zapisala:
"Hooo, še en majski bombonček! Tako lepih polizadevic se pa absoslonsko ne sme zamuditi. Nas je pa res veliko, ki praznujemo maja. Če si dvojček, boš na vrsti šele čez nekaj časa, na tisto prgišče čez okroglo pa ... jaz sem za tako prgišče pod, ampak kar se mene tiče, praznujem 28. rd in konec ;) Ne glede na to, koliko jih je, ti želim vse lepo in dobro tudi v naslednjem letu tvojega življenja. In čimveč prostega časa za poli! Tvoje polijanje mi je všeč, ker je pisano, veselo, zabavno in - natančno :)".
K, oglasi se mi na fimolandija@gmail.com, da ti pošljem zasluženo nagrado.

sreda, 6. maj 2009

MAJSKO SLADKANJE

Maj je mesec sladkanja v Fimolandiji. Kar zabeležite si v koledar, ker bo tako vsako leto! Kaj hočem, tudi meni leta dobesedno drvijo. Še posebej se tega zavedam ob Zoji in Zali. Sploh zadnje leto, ko imamo prvošolko, jeminilo s svetlobno hitrostjo. Še mesec šole in.... Verjet ne morem! No, pa pustimo to. Posvetimo se bonbončkom in kako jih nameravam podeliti.

Od danes dalje pa do konca maja bom za vsako desetletje svojega življenja podelila po en bonbonček (sicer je nekaj "drobiža" že čez štiri desetletja, ampak se mi sploh ne vidi, ne?).
No, ker sem zadnji ponedeljek v Angliji, bo zadnje žrebanje izjemoma v sredo (3.junija), ko se vrnem. Vaše komentarje bom natisnila, nato pa bosta Z&Z izžrebali nagrajenko/nagrajenca. Seveda se morate zato, da se boste sladkali, malce potruditi. Zapišite komentar mojemu "polimeriziranju", kakšna dobra rojstnodnevna želja ne bo odveč, rada imam tudi šale in lepe misli, skratka, bodite ustvarjalni! In prosim, na svojem blogu obvestite še druge o sladkarijah, ki so na voljo! Vsak torek bom objavila rezultat žrebanja. Vsak komentar bo enkrat uvrščen v žreb.
S prvim bonbončkom se bo nekdo posladkal v ponedeljek, 11.maja. Prstan je narejen iz polija, prilepljen na kovinski osnovi.

Drugi bonbonček bo našel lastnika v ponedeljek, 18. maja. Obesek je spet v celoti narejen iz polija. Skompletirala sem ga na "buna cord", pripne se s karabinsko sponko.

Tretji bonbonček, s katerim se bo nekdo sladkal 25. maja, je spet obešena na "buna", pripada pa mu še prstan na kovinski osnovi.

Finalist/ka se bo posladkal/a z oglico in pripadajočimi uhani po naši angleški avanturi, 3. junija. Ogrlica je dolga cca 45 cm, sponka pa je magnetna.



Jaz sem svoje napisala, na vrsti ste vi! Se blogamo!

BIRTHDAY CANDY
I have birthday in the end of May - good reason to sweeten my blog.
I prepared four give aways - one for each Monday in May (May 11th, May 18th and May 25th). Last candy will be given at June 3rd, right after my return from England (I'll participate in Polymer Play Days in Ilkestone).
You can win one of candies by writing comment under this post. And please - make an announcement about my candy on your blog and share goodies with your friends!

ponedeljek, 4. maj 2009

SAMO NA KRATKO...

HVALA VSEM, ki me spremljate in namenjate vzpodbudne besede mojim "polimerizacijam". Nastalo je še kar nekaj stvari, ki niso objavljene. Jih bom pa uporabila za objave v kakšnem obdobju kreativnega mrtvila, ki me včasih popade.
In še odgovor Renati. Tokrat sem uporabila čisto navadno Ryherjevo elastiko, ki je sicer "več žilna", nisem pa čisto prepričana v njeno vzdržljivost. Zato jo bom zamenjala in uporabila tako, ki ima v sredi gumo, okrog pa je opletena z najlonskimi nitkami. Taka elastika je veliko močnejša in zdrži tudi res močno raztegovanje. Debela je cca 1mm in ima okrogel prerez. Če pa nagruntam še kaj drugega, pa vas vsekakor obvestim.
Se blogamo!

petek, 1. maj 2009

VRNITEV ODPISANIH





Mene za razliko od Majinega Teja daje "rajzifiber" že cel mesec pred potovanjem, ne samo en dan prej. V navdušenju sem spet pregledovala svoje zavožene zadeve ter se pripravljala, da jih popolnoma in brezsrčno dokončno eliminiram. Da mi ne stojijo tam pred nosom in me opominjajo na nedokončano...
Potem pa me je pri tehle koščkih zgrabila nostalgija za lanskim EuroClayCarnivalom, za vsemi enkratnimi ljudmi, ki sem jih tam spoznala (in imam to srečo v življenju, da jih že konec maja spet srečam), za tremi nepozabnimi dnevi, ko smo predelovali poliglino na vse mogoče načine do onemoglosti in seveda na naše enkratne učiteljice - Donno, Natalijo, Carol, Cathy, Leslie, Sue, Judy in Alison, ki so res vse po vrsti čudovite osebe in umetnice, kakršna bi si želela biti tudi sama.
Skratka, delčki so se mi "zasmilili" in prešinila me je ideja, da lahko izkoristim njihovo obojestransko obdelavo. Na eni strani je Carolina lekcija "feathered cane", na drugi strani pa Judyina "concentrate canning". Med tema dvema obdelanima plastema, na robovih torej, je nič kaj ugledno ven kukal poli-kaka.
Koščkov nisem tako dolgo uporabila iz preprostega razloga - ni se mi dalo ukvarjati z zamudnim prekrivanjem robov z obarvanimi trakci, ki bi jih morala lepiti s tekočim polijem. Ampak, sedaj imam Krylona in stvar je bila jako enostavna. Pobarvala sem robove in nastala je na obeh straneh nosljiva zapestnica. Na eni strani zabavna in pisana, na drugi strani pa nekoliko elegantnejša.
Ugotvila sem še, da je nujno, da jo podrem in vsaj tisto enobarvno stran pobrusim in spoliram, ker bodo vzorčki tako res prišli do izraza. No, vseeno sem jo postavila na ogled.
Uživajte v prazničnem vikendu še naprej!